Resor till Kolimbari

Paketresor till utvalda hotell i Kolimbari

Prisexempel på flyg till Chaniakusten

Fynda en sista minuten-resa till Kolimbari

Om Kolimbari Chaniakusten, Europa

En bit utanför de kända turiststråken, cirka 45 minuter från Chania, ligger den lilla fiskebyn Kolimbari. Här kan du njuta av lugnet och små, mysiga restauranger precis vid havet.

Kolimbari ligger på den södra delen av Rodapouhalvön och är halvöns största by med cirka 5 000 invånare.Halvön är 18 km lång och 5 km bred och delar Chaniabukten och Kissamosbukten i två delar. Byn är inget stort turistmål, vilket gör att priserna är lägre här än på övriga Kreta. Den långa stenstranden bjuder in till vilsamma stunder i solen och om hungern faller på kan du styra stegen till någon av de mysiga tavernorna som serverar utsökta fiskrätter till bra priser. Hela strandpromenaden är bilfri. Fortsätter du längs med vägen tar du dig upp till Goniaklostret som ligger norr om byn. Det grekisk-ortodoxa klostret drivs av fem munkar och har blivit världsberömt för sina ikoner. Klostret byggdes ursprungligen på 1300-talet men de nuvarande delarna är från 1600-talet. Bakom klostret ligger den stora Ortodoxa Akademin. Tänk på att korrekt klädsel krävs för att få gå in i klostret; shorts och korta kjolar är inte tillåtna. Från klostret har du en fantastisk utsikt över Chaniabukten. I Kolimbari finns inget nattliv att tala om men om du tröttnar på lugnet kan du ta bussen till närliggande Plataniás som har ett större utbud av nöjen och nattliv.

1 / 4
Thinkstock
2 / 4
Christine McIntosh (CC BY-ND 2.0)
3 / 4
"Romtomtom" - Flickr, CC BY 2.0
Strandpromenaden i Kolimbari.
4 / 4

Kolimbari

Grekland Bella77, 12 juli 2016
Updaterad av Bella77 för 6 år sedan
0
Hej Åker till Kolimbari om tre veckor och vi vill passa på att åka till Elafonissi? Det fanns bussresa dit som tillval till resan men undrar om någon vet hur det går med lokal busstrafik? Undrar också om det finns andra tips till en tvåbarns familj i närheten?

Kreta i Maj/Juni

Grekland Tigerpearl, 21 mars 2011
Updaterad av Brigitta för 12 år sedan
3
... Kato Stalos) Agia Marina - 2km från Patanias Kolimbari Någon som kan ge oss lite tips? Det har ingen större betydelse om det är sand/sten strand. Vi vill bara ta det lungt, bada och äta gott. Finns det bra bussförbindelser till Chania stad eller de andra stränderna runt omkring? ...