Resor till Maleme, Kreta

Resor till Maleme, Kreta

Om Maleme

Längst västerut på Chaniakusten ligger den trevliga semesterorten Maleme, en ort för dig som vill ha en lugn och skön semester. Här finns en lång och fin klapperstenstrand och några få tavernor och kaféer där du kan umgås med lokalbefolkningen.

Jämför paketresor till Maleme

Flyg till Chaniakusten när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Maleme

Om Maleme Chaniakusten, Europa


Här i Maleme kan du ta det lugnt på den långa stranden eller vid hotellpoolen. Det här är en av de minsta orterna på Kreta och ligger nära naturen.

Här bor du nära några avKreta stora bergskedjor och inom gångavstånd till naturreservatet på Rodopoushalvön.

Stranden vid Maleme har alltid gott om plats eftersom byn är mycket liten, här finns bara ett tiotal hotell, restauranger och tavernor.

Vill du ha lite mer shopping eller nöjesliv så är det bara en halvmil till Platanias, och drygt två mil till Chania.

Under andra världskriget var Maleme och dess flygplats ett av de första målen för det tyska anfallet 1941. Ett av de tydligaste spåren av de våldsamma striderna om Kreta är krigskyrkogården där fler än 4 000 tyska soldater ligger begravda.

min bästa sommarbild
1 / 4
3 / 4
Thinkstock
4 / 4
Thinkstock

Lägenheter Maleme Mare

Grekland Riika, 21 mars 2015
Updaterad av Riika för 9 år sedan
0
Tjenare! Någon som skall till Grekland i sommar med avresedatum 5 juni och bo på hotell : Lägenheter Maleme Mare? Eller någon som kanske redan har varit där? Hade varit kul o höra lite :)

Maleme Kreta

Grekland Mimmie, 4 aug. 2009
Updaterad av Hedd för 12 år sedan
1
Hej..! Hoppas att det finns någon där ute som kan berätta om Kreta, Maleme..?! Jag vill veta vad jag kan uppleva, båtresor natur upplevelser mm.. fina platser o mkt sevärdheter jag ska åka 10/9 o vill veta hur vädret brukar vara.. Finns inte så mkt att läsa o titta på så här innan resan. ...

Kreta-platanias/maleme/kolymba, Grekland

Grekland Sandrox, 7 aug. 2007
Updaterad av Travellover för 16 år sedan
1
Hej, jag finderar på att ta en resa till Kreta-platanias/maleme/kolymba, Grekland! Hur är det där, är det ett bra resemål? Har inte tidigare besökt grekland! Hur är stränderna här? Resrurangerna och priser? ... Travellover: Hej! Jag var i Agia Marina, som ligger nära Platanias för 1 månad sen. ...