Nu börjar jag räkna ner till Kreta!

14 juni 2010 10:19
Visningar: 914
Jag ska åka en vecka charter till Chryssi Akti på Kreta 20 augusti. Jag ser mycket fram emot denna resa. Har varit på Kreta för många år sedan men var då inte vid Chania-kusten och undrar om det finns någon som vill dela med sig av semestertips?

Vi är fyra vuxna och en 2-åring som åker. Skulle vilja ha lite tips på utflykter och aktiviteter med och utan barn och gärna lite restaurang och shoppingtips också!
Tack på förhand!
Av Chagana
15 juni 2010 18:14
Ett tips som jag varmt rekommenderar för dem som gillar natur och inte bara vill ligga på stranden är att vandra i Samaria ravinen.
Gå gärna in och kika i mitt resealbum om du blir nyfiken. Personligen tyckte jag inte att det var alls jobbigt, men man behöver ett par
skor med bra greppsula och barnen bör stanna hemma. En aktivitet som passar alla i ert sällskap är en guidad tur i chania är ni med guiden utforskar
alla bakgator och ni lär er att hitta bra och ta del av all historia.

Ha det så kul!
Av Ideb
19 aug. 2010 08:02
Hyr en bil ,åk runt och se på olika städer, stränder och matställen. lätta att köra och hitta. Trevlig resa!
19 aug. 2010 08:17
Kreta har jättemycket att erbjuda och ön är så stor så det är mycket svårt att välja.
Jag och min man har bil-luffat under två år för att upptäcka en del ställen utanför de traditionella charterresmålen.
Läs mina resealbum och kanske kan du få några tips.
Falasserna tycker jag mer om än Elafonissi och Balos Bay.

http://www.reseguiden.se/forum/resor/kreta-i-bil-fran-vast-till-ost-3167
samt
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tillbaka-till-kreta-1440

Trevlig resa
19 aug. 2010 16:43
Åk till Elafonissi, Kretas Maldiverna. En underbar vit sandstrand och ett turkost vatten. Måste upplevas! Jag var i Platanias i början av augusti och den bästa restaurangen där låg i gamla delen, högt uppe på berget. Den heter Cosmos och har underbar mat och trevliga servitörer. Dessutom en sagolik utsikt. Shoppingtips är olivolja, olivtvålar, kryddor och det vanliga man behöver för sol och bad. Chania är också värt ett besök med bl.a. saluhallen. Annars så är baden det bästa med Chaniakusten.
19 aug. 2010 17:47
Tack för tipsen! Imorgon åker vi!
19 aug. 2010 19:30
Ett bra tips är att gå in på http://kalimera.se. Där kan du läsa en hel del om Kreta. Klicka på knappen uppe till höger, så kan du välja resmålet och läsa en del om det.

Dessutom kan man beställa en guidebok, som är mycket bra. Du får den på nätet och kan skriva ut den själv. Den använde vi när vi var i Chaniaområdet sist och blev mycket nöjda.

Gilla