Barnfamilj vill ha tips om boende vid Medelhavet

Av Helenaj
24 feb. 2014 14:56
Visningar: 1869
Vi är en småbarnsfamilj (barnen är 2 och 5 år) som i sommar ska semestra 2-3 veckor vid Medelhavet. Vi kommer med stor sannolikhet att köra ner.

Vi kan helt enkelt inte bestämma oss om varken land - lutar åt så väl Italien som Frankrike eller vilken ort. Vi behöver lite hjälp!

Har du/ni varit på en ort som varit "fantastisk" och där ni hade ett härligt boende som passar en småbarnsfamilj - så är jag jättetacksam om du/ni tipsar! Vi söker fräscht boende med bra standard (från 3 + och uppåt) med pentry/kök kustnära samt med ett bra poolområde.

Jag hoppas att det är någon där ute som kan hjälpa oss.

Med vänlig hälsning,
Helena
Av Chris52
24 feb. 2014 16:10
När våra barn var mindre bodde vi här: Pierre&Vacances Resort Cap Esterel (Franska Rivieran) . Bokade via sembo. Fanns olika aktiviteter på plats. Kolla gärna på Sembos hemsida.
Av Hkn
24 feb. 2014 18:49
Har ni bestämt er slutgiltigt för Medelhavet? Om inte, får jag röra till det lite för er?

Tillbringade två somrar i södra Bretagne (ungefär där själva näbben på Frankrike börjar).
Hittade en liten fiske/badort som heter Le Pouliguen. Drygt 5000 invånare. Lite småsömnigt. En fin strand – och hela det franska paketet med småbagerier, skaldjurskrogar och trevligheter. Gösta Ekman, skådespelaren, hade ett hus när nere.

- - -

Le Pouliguen ligger precis norr om en större och betydligt flådigare ort som heter La Baule. Deras sandstrand är 12 km lång och det hela känns som ett exklusivt Playa del Ingles byggt på 20-talet. Den som gillar hästsport har kanske hört talas om Grand Prix de la Baule.

Anledningen till att jag ens nämner detta när du skriver Medelhavet, är att jag – på grund av mitt konstiga jobb – tillbringat många dagar på Rivieran (Cannes, Le Mouigins, Juan les Pins, Antibes, Nice, etc.). Och närapå varje gång har jag reflekterat över hur mycket stökigare och tråkigare Rivieran är jämfört med franska Atlantkusten (därmed inte sagt att det inte finns pärlor).

- - -

Att köra till Paris (Euro-Disney för kidsen?) och sedan motorvägen ut mot Nantes är en barnportion jämfört med att stånga sig ner genom Schweiz. Klimatet är inte riktigt lika balmy, men behagligt, och jag kom hem mer solbränd från Bretagne än från le Côte d'Azur. Och allt det ni önskar kan hyras för en betydligt mer sansad penning än vad som är möjligt nere vid Medelhavskusten.

PS1. Här är den lokala turistwebbplatsen. Slideshowen på hemsidan ger en ganska bra bild av hur det är i stan – nej, förlåt – byn. http://www.tourisme-lepouliguen.fr

PS2. Och jo, jag var i Bretagne tillsammans med vänner som då hade små barn. Av någon anledning var de aldrig lika glada nere på Rivieran...
Av Birgere
25 feb. 2014 00:04
Även vi har varit i Le Pouliguen. Jättefint o inte samma hets som riviäran. Trots det så tycker jag ni ska passa på att åka ner till riviäran... något som man bara måste ha på sin besökarlista plus att det är varmare i havet.
Av Helenaj
25 feb. 2014 22:45
Tack snälla för era svar! Är nu faktiskt väldigt pigg på att åka till södra Bretagne! Återkommer!
Av Hkn
26 feb. 2014 19:29
Citerat från Helenaj:
Tack snälla för era svar! Är nu faktiskt väldigt pigg på att åka till södra Bretagne! Återkommer!
Kul om svaret öppnade ett nytt karthörn av Europa.

Det är i min bok 'lättare' att köra till Bretagne, framför allt om man kör den avgiftsbelagda motorvägen från Paris, men… tidsvinsten är faktiskt inte så våldsamt stor. Åtminstone inte enligt Google Maps:

Från Öresundsbron till Le Pouliguen är det 1705 km och 16 h 36 min körning.
Från Öresundsbron till St. Tropez är det 1 946 km och 18 h 46 körning.

För mig är Bretagnes stora tillgång att det är ett hörn av Frankrike där 1) människor är mycket, mycket trevliga, 2) prisnivån är mer sansad och 3) tempot betydligt lugnare. Rivieran har många kvaliteter, men såväl 1 som 2 och 3 är mer sällsynta. Gamla hus, små bagerier och skaldjur finns på båda ställena.

Best,

:: hkn ::
Av Paulina
27 feb. 2014 08:06
Hej,

Den resan har jag gjort med min familj när jag var runt 14 och min syster 8. Det är supermysigt att bila ner genom Europa. Vi bodde då på ett hotell som jag sedan har återvänt till. Pierre & Vacances Cannes La Bocca. Det hotellet ligger strax utanför Cannes citykärna, utmed en strand som passar bra för barn och har två poolområden. Lägenheterna har eget pentry och de flesta har utsikt mot havet.

Det tar cirka 20 minuter att promenera in till Cannes city, det finns en del restauranger utmed och det är en fin strandpromenad. Det går också att ta bussen bakom hotellet som tar er in till Cannes på några minuter.

Det finns ett mysigt bageri strax utanför hotellet där ni kan köpa goda baguetter som frukost, hur mysigt som helst! Det finns också en stor mataffär nån kilometer från hotellet åt motsatt håll från Cannes.

Spana in hotellet här: http://www.reseguiden.se/hotell/pierre-vacances-residence-cannes-beach-cannes/l1474636

Lycka till, och om ni undrar något mer är det bara att fråga!

/Paulina