Balis bästa stränder?

21 apr. 2016 19:11
Visningar: 10571
Hej!

Ska åka med min pojkvän till Bali i slutet på juli och behöver tips på vilka stränder som är finast.
Vi är inte speciellt surfintresserade, så gärna någon strand utan större vågor.

Vi reser långt men är rätt tråkiga/enkla på plats. Vi vill ha härlig avkoppling, bra strand, bra hotell och en del restauranger att välja på. Partyliv och hålligång är inget för oss :)

Har ni andra tips? De mottages gladeligen!
Av Catubig
21 apr. 2016 20:04
Kuta beach är lugn och har inte störande mycket folk enligt mig till skillnad från många andra turistiska orter på andra ställen i världen (va där under högsäsong) :)

Vill ni ha ännu mer lugn och ro dock så kan ni ju åka till någon liten strand varsomhelst långt ifrån Kuta, det blir ju billigare så med.. eller rentutav åka till "yogameckat" Ubud istället :) Där finns det inga stränder man massa fin djungel och hotellpooler istället. Många spenderar sina smekmånader och meditationsresor där..

Det är lätt att ta sig runt på Bali genom att hyra moped. Lycka till med allt!
Av Tittin
21 apr. 2016 20:23
ja tycker att Gilli air är de finaste stället ;)
Av Catubig
21 apr. 2016 20:28
Justja! Lombok och Gili öarna är också nära till hands via båtar på östra Bali.. även om Gili air inte hör till Bali :) Där är det superlugnt!
22 apr. 2016 08:38
Tack!

Giliöarna är helt klart intressant.
Men fått för mig att kuta beach är skräpig?

Uluwatu stränderna? Någon som har koll?
Av Catubig
22 apr. 2016 10:30
Tyckte inte att Kuta var märkvärdigt skräpigt och Uluwatu är det också många surfare och turister som hänger vid så stränderna där är ju snarlika sandmässigt, bara att vågorna bryter lite olika för de som sysslar med vattensporter :) Samma med Panang Panang beach där surfevents hålls ibland..

Bali hade allmänt inte så kritvitastränder som man kan hitta i t.ex. Filippinerna och Thailand men de duger absolut :) Jag rekommenderar turer till de 3 giliöarna för er då det låter mest som det ni är ute efter. Det är renare där eftersom det är mer orört.. en (eller två?) av öarna är helt utan bilar och mopeder till exempel. Lycka till!
Av Fundin
8 maj 2016 09:37
Den finaste stranden jag har besökt på Bali är Pantai gunung payung. Finns inga boenden eller restauranger där men ni är på södra Bali är det absolut värt en utflykt. Nu var det något år sedan jag åkt ner dit så kan bara hoppas att de inte har stängt av den pga ett stort resortbygge som de höll på med i närheten.

Annars kan man också besöka Finn's beach club och deras strand. Dyrt ställe men bra strand.

Trevlig resa.
8 maj 2016 17:21
Länge sen jag var i Indonesien men Balis stränder var i mitt tyckte inte särskilt märkvädiga, finns betydligt bättre på närmare håll, däremot var Lombok riktigt fint med vitare/mindre befolkade sandstränder! Vi tog flyget över!
17 maj 2016 11:42
Tack för era svar! Ska kika in bloggen.
Har bokat sanur de första 4 nätterna. Funderar på om man ska åka över till gili och sedan tillbaka och kika runt uluwatu området, ca 10 dagar totalt, för att sen avsluta med kanske 2 nätter i seminyak.