Bali/Indonesien så hemskt som de skrivs?

Av Ae93
23 juni 2015 08:48
Visningar: 1414
Efter goda rekommendationen om att åka till Bali började jag och min partner planera våran resa med gott mod och iver men efter en del resurch dyker de upp mer och mer "tråkigheter" om de så kallade paradiset. De skrivs om rån, dödsfall och minioritets förtryck? Är de någon som varit där och upplevt de? Ska man vara extra försiktig eller räcker de med vanligt vett? Känner man sig utsatt som västerländs turist? De finns ju olika sidor till allt!
Av Ziesta
23 juni 2015 09:12
Vi var på Bali två veckor förra sommaren och upplevde inget av det. Tyckte tvärtom att det var en trevlig ö, men kan ju såklart vara olika på olika ställen. Vi var främst i Ubud och Kuta, men åkte även runt lite. Det enda vi var försiktiga med var coktails & drinkar eftersom vi läst om folk som blivit förgiftade och dött av "fulsprit". Vi höll oss till exotiska fruktjuicer istället. :-)
Av Mitch54
23 juni 2015 11:54
Hej!

Varit där 3 gånger och första gången gillade jag inte alls Bali, men åkte sedan tillbaka för surfen andra gången
och förstod på mig ön bättre. Visst det finns ställen och utflykter med vissa bolag man bör undvika. Mitt råd är ej att dum snåla. Betala hellre lite extra. Dykningen är jätte fin på Bali. Lembongan är en fin liten ö där livet är lugnt utan bilar. 30 min med speedbåt. Ta gärna en speedbåt med Marina scandri till Gili air som tar 1,5h och kostar 750 000 rph. Jag skulle nog satsa på ett boende i Leigian istället för i Kuta. Men alla har olika smak och upplever platser i världen olika. =)

/MVH Chris
Av Hilmis
24 juni 2015 10:58
Vi var på Bali i april. Jag vill gärna återvända dit. Det finns så mycket att se på den ön. Måste tilläggas att vi far sällan till samma ställe flera gånger. Vi bodde i Sanur som är ett lugnare ställe än tex Kuta har jag förstått. Men det räckte alldeles bra till för oss som vill ha lugn och ro. Bali är tätt befolkat och trafiken upplevde jag som väldigt kaotiskt. Ingen ide att hyra bil. För ca 50€ eller mindre får du en bil med chaufför för en hel dag. Människorna var mycket vänliga.
Vi var på en tur till Gili Islands, men vi hade lite otur med vädret så vi var där endast en natt. Det var alldeles för lite för att hinna njuta alls. Men jag rekommenderar Gili men då för flera nätter.
Kan ju tilläggas att vi är medelålders :) och inte är ut på klubbar så om du vill veta mera om nattlivet... kan jag inte hjälpa :D, annat än att det var välidgt livat på Gili nattetid.
Att rekommendera ett ställe beror ju så mycket på vad du söker, hur resvan du är osv... Men jag blev iallafall riktigt kär i Bali.
25 juni 2015 08:57
Bali är en hinduisk ö där man tror på karma. Självfallet finns det rötägg även här men märks inte så ofta. Jag har varit på Bali 11 ggr och mina tips är:

- om ni åker taxi så se till att taxametern är på. Detta gäller i de flesta städer.
- om ni växlar på ett växlingskontor, dubbelkolla att ni får rätt antal sedlar med er.

Använd sunt förnuft och du kommer att ha en toppenresa.
Av Ae93
25 juni 2015 10:24
Tack så mycket för alla Svar och tips!! Vet någon hur noga de är med att kolla utresebiljetten när man kommer? Är redan ute och åker runt och hem resan är inte klar än då de dyker upp nya mål hela tiden, men Borde man ha någon biljett? När vi reste in i Japan (som har samma krav) va de ingen som fråga nämligen !
25 juni 2015 10:40
Det är omöjligt att säga hur nitiska personalen i immigration kan vara. Min rekommendation är att följa reglerna.