Bali 2014

23 dec. 2013 16:04
Visningar: 1791
Jag planerar att åka till bali /gili och ev lombok under vad jag förstår är högsäsong, slutet av juli/augusti!, och behöver få lite hjälp hur mycket jag ska räkna på boende?
Vill inte bo på det skabbigaste, men inte heller superlyxigt!
Alla tips mottages även på vad jag inte bör missa:)
10 jan. 2014 16:08
500.000 rupies = 300 kr är nog en god riktlinje för ett bra boende.
Det går att bo för allt mellan 60 kr upp till nästan 1000-lappen och mer om man vill ha det så trevligt.

Jag är precis hemkommen från en månad runt på hela Bali med Gili inkluderat, okräsen på boende och med prutning bodde vi två personer för 150kr/natt i snitt. Då hade vi oftast kall saltvattensdusch (Gili) och fläkt men städat och bra. Samtidigt betalar vi 120kr (200,000 med prutning) för ac och varmvatten på New Arena i Kuta.

Under julafton på Gili bodde vännerna på ett tjusigt ställe (Casus dream) med ac, ibland varmvatten (det är en bristvara på Gili så förvänta dig inte det! All sötvatten måste fraktas ut till ön!), tv, värdeskåp, fin pool och allmänt jättefint rum för ca 650kr/natt.

Pruta bra och kolla runt på flera ställen innan ni bestämmer er, för att inte bli lurade! Ibland har booking.com jäkligt bra erbjudanden som är billigare än på plats också, frågade på 1O1 Legian vad det skulle kosta och de sa motsvarande 600 sek, vi gick in på booking och fick det för 200kr/natt så det var ju lätt att INTE boka över disk... Och det är dessutom ett riktigt bra ställe :)

Gili för övrigt är en ganska tråkig och enligt mig extremt överreklamerad ö, det enda som finns att göra där är dykning (höjer min röst för Trawangan dive), sola på stranden och festa. De lever på turism och stränderna är enligt mitt tycke inte alls så paradisiska som man ibland föreställer sig.
3 maj 2014 07:38
Hej Stina

Är det fortfarande aktuellt för dig att dra till Bali/Gili/Lombok så hör gärna av dig. Har nyss kommit hem därifrån så har en del bra tips och förslag på boende, priser mm :) Såg att tråden inte var purfärsk så lika bra o fråga... :)

ha en skön helg!
//Micke
Av Anfo89
3 maj 2014 19:50
Hej Micke!

Jag och min kille ska till Bali/lombok/Gili i slutet av juni och jag vill jättegärna höra dina erfarenheter! :)

mvh Anna
6 maj 2014 13:35
Hej

Planerar du att åka själv eller letar du sällskap? Jag vill åka till Lombok/Gili/Bali eller runt om veckan efter midsommar och planerar att åka hem i början av augusti?
Kanske ha sällskap ner?