Baggage-vikt Bonus program vilket bolag ska man välja? SAS eller THAI

30 juli 2011 23:53
Visningar: 845
Hej!
Nu har vi rest med ett antal olika flygbolag till Thailand...
Man blir väldigt trött efter resan speciellt när man även måste göra en mellan landning...

Nu har vi tänkt att resa med ett och samma flygbolag 1 gång om året (skandinavien - bangkok).

Vad ska ska man välja? Vi vill gärna ha helt flexibla biljetter (utan omboknings-avgift)...
SAS eller THAI?
SAS:
Om man ska resa med SAS så kostar ändringsavgiften 1000kr per sträcka. Om man vill ha utan måste man gå upp i "economy extra" det kostar 21000kr.
+ 900 kr om ditt baggage har en omkrets större än 158CM
SAS ÄR DYYYYRT

THAI:
Med thai kan man resa för ca 11000kr med ombokningsavgift. Utan ombokningsavgift så blir biljettpriset ca 14900 SEK. Bra avgång och ankomsttider.. Men thai har ju inga tv skärmar vid varje säte.. det är ju ett minus.(om man inte reser via Oslo)...

Turkish airlines:Billiga biljetter 10 000 för helt ombokningsbar biljett utan avgifter.. Och 30 kg bagagge. Minus: ett byte

Bonus program: Vilket bonus program är att rekommendera av dessa 3 bolag, om man endast reser 1 gång per år?

1 byte i Istanbul billiga biljetter
31 juli 2011 09:17
Eftersom dessa tre flygbolag är medlemmar i Star Alliance tjänar du poäng oavsett vilket bonus program du väljer. Dvs du får miles på ditt royal orchid kort även om du reser med SK eller TK. Frågan är vad du vill göra med intjänade poäng. Betala för ev bagage övervikt, uppgraderingar eller använda de till att delbetala resan med? Då är det intressant att titta på miles&smiles, royal orchid och eurobonus hemsidor för att räkna ut hur många poäng din resa genererar och vad du kan använda de till.
31 juli 2011 13:45
Varför inte skaffa MasterCard eller AMEX och koppla det till EuroBonus så får ni dessutom poäng för det ni handlar på kortet? Och så kan ni välja det flygbolag som passar för tillfället då ni skall till Thailand.

Ja det kostar mer i årsavgift, men det kan kanske löna sig ändå om det är poäng du är ute efter?

Glöm inte att oavsett vilket Bonusprogram ni väljer, så får man ofta färre poäng för rabatterade resor (d v s de prispressade med sämre villkor). Det kan löna sig att betala standardpris eftersom man får mer poäng.