Äventyr i Sydafrika

Av Archkik
22 mars 2007 12:27
Visningar: 543
Hej!
Jag har en tid varit sugen på att ge mig ut på en "äventyrsresa" i sydafrika, uppleva annat än stränder och kulturella sevärdheter. Jag vill se göra annorlunda grejer, se vilda djur och annat som jag förknippar med sydafrika. Någon som har tips att ge? Någon som gjort något sådant och vet hur man bokar? Har sett några sidor på nätet som helt klart verkar intressanta, men känner ingen som gjort något sådant.

Och någon som vill följa med mig kanske?
2 nov. 2007 23:14
Sydafrika är kanon!
Reste där i två veckor med en kompis. Vi hade bokat flyget i förväg och hittade sedan sydafrikaresor som hjälpte oss med hotel, hyrbil och en bra rutt. Vi började i kapstaden (Får absolut inte missas) och fortsatte sedan till Stellenbosch och garden route till Knysna och Port Elisabeh. Sedan inrikesflyg till Durban och vidare upp Krügerparken, Blyde River Canyon och hemflyg från Johannesburg.

Höjdpunkter var absolut Capetown som jag gärna upplever igen, godahoppsudden. Safariparken Hluhluwe som ligger lite längre söderut än Krügerparken hade väldigt fin och kuperad natur. Vi hade även överlag bra tur med djur där och parken kändes mysigare än Krüger. Visst är det maffigt med krügers otroliga storlek (våra två dagar räckte bara till att utforska en liten snutt i södra delen av parken) men där är det mycket asfaltsvägar och den organiserade "gamedrive" vi åkte på var i en stor buss där en del inte alls verkade så intresserade av att se på djur.
Har man råd är det en bra idé att boka in sig hos någon av de privata reservaten som angränsar till Krügerparken. Trevlig och familjär stämning, gamedrives i mindre jeepar och man får chansen att lära sig mer om djuren. Den vi bodde på heter Mohlabetsi.(http://www.mohlabetsi.co.za/)
Panorama route i drakensberg var en fröjd för ögat. Många fina utsiktsplatser vid tex. Blyde River Canyon och Bourkes Luck.

Egen hyrbil kan rekommenderas! Det är en del långa avstånd om man ska se lite olika platser i landet, men vägarna håller bra standard.
Hoppas du får en trevlig resa!
4 nov. 2007 21:32
Hei

Det er nok av ting å finne på i Sør-Afrika. Min kone er fra Johannesburg så jeg har vært der noen ganger. Du kan kikke litt på mitt reisebrev fra Joburg på http://gardkarlsen.com/johannesburg_south_africa_2004.htm, se på mitt safari reisebrev på http://gardkarlsen.com/djuma_vuyatela_safari.htm . Utover det anbefaler jeg Cape Town og vin distriktene, lei en bil og kjør the garden route etc. Det er et spennende land.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
3 dec. 2007 11:48
Håll dörrarna låst och ettan i vid korsningar bara.....