Arrival card

Av Ardnaz
20 okt. 2013 20:47
Visningar: 2494
Arrival card, är det ett papper som man får på flyget ned? Förra gången gick thaiairlines personalen och delade ut papper till olika passagerare. Vi fattade inte vad detta var så vi mottog inget papper. Vi gissar det var detta papper som kallas arrival card och som underlättar när man ska igenom "tullen" på bkk flygpatsen. Kan säga att det var många fler än oss som stod och skrev på resväskor/ryggar etc i panik för att hinna skriva klart innan det blev vår tur?! Svara mig snarast om ni har svaret kring dessa frågor/ påståenden

Vänliga hälsningar :)
Av Sq7700
20 okt. 2013 21:13
Ankomstkortet är det dokument som man överlämnar vid passkontrollen. För att underlätta ankomsten brukar korten delas ut redan på flygresan, så att man i lugn och ro kan fylla i det på planet.
Av Hille2
20 okt. 2013 21:16
Vet inte riktigt vad det är du frågar om :)
Men lappen som du får på flyget (alternativt innan du går genom tullen) är ett arrival + ett departurecard. Det senare är den del som du visar upp tillsammans med passet när du reser hem.
Av Ardnaz
20 okt. 2013 21:30
Jag och sambon minns olika, han minns d som en pappersremsa man skulle fylla i...jag vet bara att det var struligt när vi skulle genom tullen på flygplatsen. Många människor i olika köer och flygplatsfolk som gick runt och delade ut papper till dem som inte redan hade fyllt i dessa papper redan. Jag vill bara veta vilka slags papper som kan tänkan delas ut på planet. Då åkte thai airways nu kommer vi åka air china och vänta i peking. Har ni för övrigt nåt att säga om flygplatsen i Peking så är jag idel öra ;)
Av Sq7700
20 okt. 2013 22:23
Ja, det är en pappersremsa som man ska fylla i. Att fylla i ankomstkort är en standardprocedur runt om i världen. Packa en penna i handbagaget.

Även på planet till Peking kommer sådana att delas ut, men de behöver ni inte fylla i eftersom att Kina inte är er slutdestination.
Av Ardnaz
20 okt. 2013 22:34
Okej tackar ödmjukast för snabba svar, vi är inte så beresta :).