Anmälningsplikt inom 24 tim efter ankomst i HUA-HIN

28 sep. 2016 17:16
Visningar: 2712
Är det någon som har uppdaterad info om detta nedan. Jag och frugan ska till Thailand i 2 Mån och bo i ett hus vi lånar. Vi är vanliga turister. Måste man anmäla sig ? Vad händer om vi väljer att resa till ex Phuket ett par veckor. Måste man anmäla sig där också?

Från : http://www.svenskforeningenhuahin.se/

"Anmälningsplikt inom 24 tim efter ankomst
hos immigrationen gäller enligt nya besked bara hotell och husägare som
tar emot utländska gäster. Och den som byter uppehållsort.
Detta besked gavs i januari 2016. Dessförinnan, i december, hade en annan
tjänsteman meddelat att det även gällde privatpersoner.
(trots att de redan uppgett vistelseadress på sitt ”arrival card”
vid ankomst med flyg.)
För privatpersoner har regeln tillämpats från och till under flera år – i Hua Hin
Just nu tillämpas regeln inte for privatpersoner. Vi följer utvecklingen"
7 okt. 2016 12:01
Är det någon som vet svaret på ovanstående påstående?
7 okt. 2016 13:07
Jaadu. Det är en gåta vad den nya regimen egentligen vill och tycker. Om ni ska stanna länge i hyrt hus så kan ni ju anmäla er om ni vill vara säkra på att göra rätt. Om ni ska till Phuket så ska ni väl bo på hotell? Då behöver ni inte anmäla er, utan det är upp till hotellet i så fall.
7 okt. 2016 14:29
Det är nog bara att ange adressen ni ska vara på till en början på erat arrival card som ni får på flyget. Sedan sköts nog all anan registering av de hotell som ni väljer att bo på. Ni behöver nog inte oroa er specielt mkt.
7 okt. 2016 16:39
Fast vi ska bo privat inneboende gratis i ett hus hos en kompis som äger huset.
7 okt. 2016 17:11
Det ska väl räcka med att ni anger adressen vart ni ska bo ni ni ankommer och lämnar in arrival card, varför skulle ni behöva anmäla er på nytt ännu en gång?
Av Bibby
7 okt. 2016 18:10
Tror det är så här.

När du kommer till ett hotell tar de en kopia på ditt pass och skickar till IM, eller åtminstone behåller det ifall de önskar se det.

När du bor privat så finns inte den återkopplingen till IM så då måste du själv gå dit.

Sen tror jag inte det är så farligt om ni inte springer och anmäler er närvaro så fort ni lämnar byn/stan men iaf att det finns en bas som de kan hitta spår efter er.
7 okt. 2016 19:24
http://www.thailand-immigration.org/thailand-immigration-basic-rules.html
Citerat från Bibby:
Tror det är så här.

När du kommer till ett hotell tar de en kopia på ditt pass och skickar till IM, eller åtminstone behåller det ifall de önskar se det.

När du bor privat så finns inte den återkopplingen till IM så då måste du själv gå dit.
Första boendet det "privata" borde väl fungera att ange på arrival card, sedan fungerar det säkert som du beskriver, dvs att hotellen tar kopia på pass och på ngt vis rapporterar det vidare.

http://www.thailand-immigration.org/thailand-immigration-basic-rules.html
10 okt. 2016 11:55
Senaste nytt:

"Välkommen till Svenskföreningen!
Nytt om 24-timmarsregeln!

Tillämpningen av den s.k. 24-timmarsregeln är inte helt klar. Den tycks tillämpas på olika sätt i olika delar av Thailand. När det gäller skyldigheten att anmäla sin ankomst inom 24 tim till immigrationskontoret på vistelseorten gäller för Hua Hin följande:
Endast husägare behöver anmäla sig. Och bara nya husägare. Bor man på samma adress år efter år är det den adressen som gäller som registrering tills man anmäler flyttning. Bor du på hotell, då har hotellet ansvaret att göra anmälan. Uppgifterna har bekräftats av tjänstemän och chefer på immigrationskontoret och Svenska konsulatet i Hua Hin samt av resenärer som anlänt till Hua Hin under september-oktober. Skriftlig information finns inte.
Vid förfrågan hos immigrationen på Suwarnabuhmi flygplats i Bangkok uppges att ingen som fyllt i sitt Arrival Card behöver göra anmälan på vistelseorten också. Men det är den lokala tillämpningen vi har att förhålla oss till."

http://www.svenskforeningenhuahin.se/