Arizona

Av Hjeff
16 nov. 2011 11:58
Visningar: 2122
Vi tänker åka till Arizona och undrar om det finns några sevärdheter där?

Såg att det fanns en del i New Mexico, tex "vilda västern" museum som tex Billy the kid, Sundance kid, Geronimo trail. Finns det ngt liknnande i Arizona?
Av Asok
16 nov. 2011 13:24
I Arizona finns ju Grand Canyon som är den stora turistattraktionen som jag kan varmt rekommendera. Du har West Rim med glasbalkongen, South Rim som är den mest besökta samt även North Rim. Det beror lite på vilken årstid ni hade tänkt er då North Rim är stängd under vintern t.ex.

Sedan finns det flera klippbyar, t.ex. Montezuma's Castle som ligger söder om Grand Canyon eller Canyon de Chelly som ligger på Navaho-reservatet mot gränsen till New Mexico.
Staden Sedona ligger i närheten av Montezuma's Castle o är väldigt vackert omringad av röda klippformationer. Här finns även lite walking trails, Rock Slide Park m.m.

Jag har aldrig varit i södra Arizona men där har du ju Phoenix/Scotsdale o Tuscon där det säkert finns mängder att se o göra också.

Åker man juni/juli kan ni säkert pricka in någon stor Powwow också.
Av Hjeff
16 nov. 2011 21:05
Ahhh, tack för tipset, men jag glömde ju nämna att vi redan varit i Grand Canyon.

Några andra tips?
18 nov. 2011 21:12
Jag har varit i södra Arizona, runt Tucson, och där finns mycket spännande att se! Saguaro National Park med flera meter höga kaktusar var häftigt. Sedan har du Tombstone, där man verkligen fick den riktiga vilda västern-känslan, missa inte ett besök på Boothill Graveyard. Strax söder om Tombstone ligger den gamla gruvstaden Bisbee där man kan få en guidad tur i gruvorna. När vi var där hade de inte haft några svenska besökare tidigare :)Norr om Tombstone ligger en liten stad som heter Benson, där finns ett jättecharmigt ställe som heter Horseshoe Café, med skinnklädda bås, jukeboxar, enorma frukostar och servitriser som kallar en darling. Underbart!
Av Kindbom
10 feb. 2012 09:24
Hej!
Titta på mina bilder, hittar du något du undra över så är du mycket välkommen med frågor eller synpunkter.
M V H Georg
Av Erc
10 feb. 2012 13:43
På gränsen mellan Utah och Arizona ligger Monument Valley med världens häftigaste vägsträcka, Valley of the Gods. Kan även varmt rekommendera Holbrook, Arizona där du kan bo på Wigwam Motel - förlaga till The Cone Motel i filmen Cars.