Vägtullar Kalifornien, Arizona, Nevada, Utah

4 juni 2014 17:45
Visningar: 2553
Ska bila i USA i sommar och försöker få lite rätsida på detta med vägtullar. Har förstått att det inte är så vanligt i Kaliforien men har också läst att de manuella betalstationerna är på väg bort/har tagits bort.

Hur gör man då när man betalar vägtull. Har läst om folk som fått kravbrev i efterhand då kraftiga straffavgifter lagts på och vill gärna undvika detta :)

Vi kommer bila genom Kalifornien (LA, San Franiscon, San Diego), nevada, Utah och Arizona. Någon som vet vad som gäller i resp delstat?

Tacksam för tips och råd
Av Hawaii
4 juni 2014 20:27
Det finns fyra "toll roads" i Orange County (sydost om Los Angeles): 73, 133, 241 och 261. Och helt riktigt - manuella stationer finns ej längre. Hyr du en bil, vilket jag utgår från, läggs det tydligen till på din räkning. Jag är inte medveten om andra toll roads i CA (och vet inget om NV och UT), men på längre broar får man typiskt betala (men även det har nog automatiserats för det mesta). Samtliga Interstates i CA är gratis, och säkert också i NV och UT.
4 juni 2014 21:25
Liknande fråga kom upp i ett annat forum, klipper in mitt svar därifrån, Du kan säkert hitta liknande info om de andra staterna och vägarna om Du Googlar lite ;-)

"Det stämmer att man INTE längre kan betala kontant på Golden Gate, all info finns här http://goldengate.org/tolls/

Om Oakland Bridge, som var den andra avgiftsbelagda vägen jag minns, finns info här http://bata.mtc.ca.gov/bridges/sf-oak-bay.htm där ser man också att det finns tullar på fler broar, Antioch Bridge, Benicia-Martinez Bridge, Carquinez Bridge, Dumbarton Bridge, Richmond-San Rafael Bridge, and San Mateo-Hayward Bridge.

Mer att läsa, http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Toll_roads_in_California "
Av Marulk
5 juni 2014 06:50
Ett tips - lägg in din rutt på Google Map så ser du vilka vägar du passerar som har vägtullar .
Vi körde liknande rutt förra sommaren o ända vägtullen vi passerade var vid Golden Gate bron.
5 juni 2014 08:19
Citerat från Marulk:
Ett tips - lägg in din rutt på Google Map så ser du vilka vägar du passerar som har vägtullar .
Vi körde liknande rutt förra sommaren o ända vägtullen vi passerade var vid Golden Gate bron.
Tack för tips. När jag la in rutten står det även att sträckan LAX - LA är avgiftsbelagd, stämmer det? Hur löste ni det med betalningen?
Av Hawaii
5 juni 2014 09:03
Exakt vilken sträcka syftar du på med "LAX-LA"? Från LAX (flygplatsen) till centrala Los Angeles finns massor med möjligheter, beroende på vart i LA du skall, men så vitt jag vet ingen väg som är avgiftsbelagd. Vill du hålla dig till motorvägarna kan du ta I-405 norrut från LAX och sedan I-10 österut itll centrala LA. Båda är definitivt avgiftsfria.