Ändrade flighter Turkis Airlines. Varningsflagga!

1 maj 2012 09:36
Visningar: 826
I slutet av januari bokade jag flyg Göteborg-Bangkok, via Istanbul, med Turkish . Utresa 21 dec o hemresa 13/1 2013. Av en slump såg jag att flygbolaget bokat om flighten till Istanbul till 22 dec! Dvs jag skulle komma till Istanbul drygt 1 dygn försent för att hinna med flighten till Bangkok! Hur tänkte dom där? Nu löste det sig för mig med hjälp från Flygstolen, så att jag är inbokad på ett lite tidigare plan 21 dec. Tips till er som ev har bokat med detta flygbolag, kolla din bokningssite för ev ändringar redan nu!
Seastone
Av Annl
1 maj 2012 10:38
Även jag har varit med om samma sak -flera gånger - så det är klokt som du säger att regelbundet kolla tiderna.

Vid ett tillfälle ställde Turkish in vårt flyg så vi fastnade en natt i Istanbul både på utresan och på hemresan.

Dock bör det gå att häva köpet i ett sådant här läge alternativt att bli ombokad till ett annat flyg.

Men bra som sagt att kolla tiderna.
Av Pelle77
1 maj 2012 16:09 (redigerad)
Jag har samma erfarenhet o fick av en slump se att de ändrat sommarens flight o bokat om till en flight där man inte hinner. Efter massor av mail ändras flighterna till (mkt sämre) rutter. När vi konfirmerar att ändringen är ok så mailar de dagen efter att vi så snabbt som möjligt måste kontakta dem för att vi inte hinner med flygrutterna. De hänvisade alltså till den bokningen de själva gjort och inte till den som de senare erbjöd o vi godkände. Har aldrig varit med om en sån röra!!
Av Annl
1 maj 2012 18:24
Det är väl denna röra som man får betala för för att kunna resa billigt....

Ingen kan ju säga annat än att Turkish är väldigt billiga - givet att man bokar i god tid. Vi sparade 9 000 kr på att boka med dem - jämfört med det bolag som var näst billigt när vi bokade vår höstlovsresa.
Av Pelle77
2 maj 2012 16:38
Citerat från annl:
Det är väl denna röra som man får betala för för att kunna resa billigt....

Ingen kan ju säga annat än att Turkish är väldigt billiga - givet att man bokar i god tid. Vi sparade 9 000 kr på att boka med dem - jämfört med det bolag som var näst billigt när vi bokade vår höstlovsresa.
Fast är man ratat som europas bästa bolag tycker jag att man kan förvänta sig lite mer. De mailsvar som skickas stämmer sen heller inte med informationen på manage my booking. En parentes i sammanhanget är att de borde anställa någon som kan stava. Vissa mailsvar jag fått är ordentligt svåra att tyda pga en massa felstavningar.

Men jag har åkt med dem på långflyg o gillar dem. Bästa flygmaten någonsin, fräscha plan o bra inflight entertainment så känns ok.
2 maj 2012 19:47
Hej,

Samma gäller oss. Flög i påskas till Antalya, och då ändrade de våra tider till ganska mycket sämre tider.
Vi ska även ge oss iväg till Jul och flyger då CPH-HK och de är också ändrade.
Kanske Turkish finns här på reseguiden och kan ge sin sida på saken.
Vet att det även flaggat för inställda flyg pga av dåligt väder en hel del dagar nu i Istanbul och ändå har solen visat sin bästa sida.
jag har hört att Atatuk har så hög belastning så de får inte ihop det.
Tyvärr synd för de är bra t flyga med, god mat och bra priser, men jag håller med,d e får se upp... Dåliga rykten kommer fort.
/ Cecilia
Av Annl
3 maj 2012 07:02
men om man får ändrade tider som är sämre så är det inga problem att få boka om eller att få köpet hävt.

Men visst borde de skärpa sig och det är ju som ni säger att dåligt rykte sprider sig snabbt - och det är synd för Turkish är bra.