Alternativ resväg Amalfikusten - Rom ?

6 juli 2013 11:53
Visningar: 1005
Hej, min dotter och jag flyger till Rom 29 Juli, åker direkt vidare med Italo snabbtåg till Neapel, sedan lokaltåget till Sorrento där vi skall bo natt 1. Dagen efter tar vi båten till ön Ischia ( 2 n ). Från Ischia sedan till båten till Amalfi ( 1 n ) sedan Praiano ( 2 n ) Efter det skall vi tillbaka till Rom ( 3 n ). Någon som har tips på alternativ resväg utan bil från Amalfi - Rom ?

Om ni har några andra tips under denna färden, utflyktsmål, som restauranger, sevärdheter etc så tar vi tacksamt emot tips. Vi reser lätt med varsin ryggsäck. Kanske vi vandrar lite runt Praiano. Om vi känner för det... =)
6 juli 2013 23:15
Hej,
en alternativ färdväg mellan Amalfikusten och Neapel är båtlinjen "Metro del Mare". Den åkte vi med till Amalfikusten för några år sedan. Ett vackrare, roligare och tror jag, snabbare alternativ än pendeltåg och buss.

Vi hittade tidtabellen på nätet då, kunde inte hitta den nu när jag sökte lite snabbt, men någonstans borde det finnas info?

Mitt absolut bästa tips är att vandra på gudarnas stig. Sedan bör man ju se Pompeji...

Se min reseberättelse från en resa ganska lik din finns här:
http://www.4000mil.se/?p=647#more-647

Vandring på gudarnas stig:
http://www.4000mil.se/?p=51
8 juli 2013 22:25
Hej tack, men vi bor i Sorrento första natten och tar då båten till boendet på Ischia. Sedan en båt från Ischia till Amalfiboendet. Så vi ser redan den biten av havet =) Jag menar mera alternativ resväg tillbaka till Rom.

Gudarnas stig tar vi om andan faller på. Vi har med skor för det. Men det är varmaste tiden så får se om snorklingen kallar på oss istället =) Skall spana in ditt resa. Tack !