4 fragor om Bali

Av Elil
17 juli 2011 15:46
Visningar: 901
Hej!
Jag och en kompis tankte aka till bali i mitten av september och vara borta i cirka 60 dagar. Jag har lite fragor, och skulle bli jatte glad om nagon kunde ge svar/ synpukter.
Har last om att cirka 25 personer dog av att dricka arak? Stammer det? Ar Arak nagonting man ska undvika?
11 000 kr som fickpengar i 60 dagar, gar det?
Finns det chans att man skulle kunna fa jobb dar och fa hyffsat betalt?
Nar man landat i Bali, vart borde man aka och leta billigt hotell, ar det Kuta?

Tack pa forhand!
Elin
18 juli 2011 14:58
Eftersom du ska vara borta i 60 dagar tycker jag att du ska resa runt lite. Du klarar dig definitivt på 11 000 om du inte har för höga krav. Jag bodde för ca 40 kr natten när jag var där (det var dock tre år sen). Man kan alltid pruta lite. Kuta ligger nära flygplatsen och är en bra start, om du lämnar flygplatsområdet och tar en taxi precis utanför sparar du massa pengar. Kuta är kul om man vill festa, surfa och shoppa. I gränderna bland restauranger, barer och shopping finns billigt boende.
Den finns massa att se på Bali och öarna runt omkring.

Arak är ganska äckligt, typ hembränt, men jag har inte hört att man dör av det.
18 juli 2011 17:07
Elin,

Problemet med arraken är att den är inhemsk och därmed kanske också hembränd (med allt vad det innebär). Och det vet vi ju inte alltid är så säkert att dricka. Är det inte så att det är så himla dyrt att importera märkessprit att de flesta ställen håller sig med den inhemska?

De som dog, dog knappast för att de tagit en shot eller två, snarare kan man misstänka att de hade druckit rätt mycket. Magpumpning kan man ju råka ut för på vilken sprit som helst som man dricker för mycket av.

Vill du vara på den säkra sidan - skall du väl inte dricka dig plakat (varje kväll).
Av Elil
19 juli 2011 13:48
Tack sa jatte mkt for era svar, nu kanns det mycket battre! Jag var valdigt nervos over pengarna och drycken, men nu ar jag lugn :)Ska bli riktigt kul att aka ivag! Hoppas ni har en grym sommar!