3 veckor i Thailand med Phuket som utgångspunkt....Hjälp mig?!

20 jan. 2010 17:36
Visningar: 1124
Jag och min pojkvän har tagit en flygstol till phuket och stannar i tre veckor, han vill jätte gärna åka till railey och phi phi, så min reserutt ser ut så här:

Patong-burasari resort 3dgr, railey-sand sea 3dgr, phiphi- long beach resort 3dgr samt phiphhi villa resort 3dgr, tillbaka till phuket och kata noi och bo 6dgr på katathani resort och sedan så återstår det 3dgr...

Men mitt dilemma är ju att det blir ett jäkla hattande fram och tillbaka och jag vill ju kunna vila och ta det lugnt, samtidigt som jag vill upptäcka nya ställen, har funderat på Racha island... vilka fler ställen ligger inte alltför långt ifrån phuket?

jag hoppas det inte blev förvirrande för er läsare men jag skulle uppskatta alla tips ni har för vår 3v rutt!!!

vi har inte varit i thailand på 4år och detta är första gången sen dess som vi åker på semester ihop så jag vill ju självklart att det ska bli en resa att minnas!!

Och ni som svarar vill jag bara tacka så Mycket i förväg!!!
Av Begesk
20 jan. 2010 20:22
Du skriver inte hur du kommer till Phuket, men jag utgår ifrån att ni kommer med flyg till Phuket och sedan ner till er första resort i Patong. Nästa plats i Ao Nang trakten har era ovänner bokat m.a.p att ni sedan skall till Phi Phi?? ... och sedan tillbaka till Phuket?? ... och sedan 3 dagar till ...., Men hur flyger ni hem? Från Phuket? Jag vill ju inte utsätta er för en extra tur till Koh Lanta. ; ) Jag håller med om att ni är inte rädda om er tid, som kan användas mycket bättre om ni får ett "flöde". Men att resa är inte alltid resmålet det viktiga utan färden dit, men min personliga uppfattning är att båtresor på 10-12 timmar (ca 6+5) brukar inte vara så charmiga.
Södra Phuket är annars mycket bra, om ni vill stanna på ön Phuket??
Av Szinem
24 jan. 2010 17:12
Hej.
Vi har nyligen varit i Thailand och det är väldigt enkelt att åka till Phi Phi.

Vi tog en charter och bodde på Kata. (Mycket lugnare än Patong) Vi ville ha en fast plats att bo på.
Vi skulle besöka en vän som jobbar på Phi Phi som dykinstruktör så vi kollade runt på alla sk resebyråer vad det kostade.

Vi landade på 5100 bath för två nätter, taxi som hämtade oss på hotellet och båten över. Biljetten var öppen så om vi ville stanna fler dagar så gick det bra.
Jag har aldrig varit med om att bli så omhändertagen. När vi kom till piren och vi skulle hoppa ur taxin sa jag till min man att han skulle kolla efter var vi kunde hämta ut biljetterna. Men när vi gick ur taxin kom det en dam och hon lutsade oss direkt till rätt båt. Fick ett blått märke som klistrades på bröstet.
Fast det var så många människor vid kajen blev man väl omhändertagen.

På Phi Phi Don var det mycket lugnare tyckte jag (förutom nattlivet) eftersom det var ingen som drog i en in i butikerna. Du kan gå runt lugnt om du inte vill handla. Priserna är dessutom hälften så dyra som i Phuket. I Phuket får man pruta ordentligt. Även utflykterna från Phi Phi är hälften så dyra.

Ta inte för mycket kläder med så går det bättre att åka runt. Du kan få dina kläder tvättade för 70 bath i Phuket och 50 på Phi Phi Don.

Nästa gång vi åker skall vi inte ta någon charter. Det finns rum att hyra överallt.
Lycka till och jag hoppas att ni får en lika underbar resa som vi fick

Hälsningar Szilvia
25 jan. 2010 09:12
Hej.
Nu är det de sista 3 dagarna så då föreslår jag Udom´Bungalow vid Nai Yang beach som ligger bara 5 bilresa till flygplats.
Många startar och avslutar sin Thailands tripp här.Toppenanläggning till bra pris.Mob +66869514639, Udom
Av Heva
20 jan. 2011 06:28
Vad menas med 5 bilresa?