Tips om Phuket

12 dec. 2015 13:57
Visningar: 313
Hejsan!

Jag och min pojkvän ska resa till Phuket i slutet av februari månad.
Vill ha lite tips om vilka öar man ska besöka, vi vill gärna resa runt och se så mycket som möjligt på vår vistelse i 2 veckor.

Tacksam för svar :)

Av Monki66
15 dec. 2015 15:16
Hej!

Vi gjorde en fin rundresa för ett antal år sedan med början och slut på Phuket.

Karon beach - Khao Lak - Ao Nang - Phi phi - Karon beach.

Vi var också 2 v och det var vår första resa till Thailand.

Vi stannade ca 3 nätter på varje ställe, vilket jag idag tycker är för lite. Fast det beror ju på hur mkt man vill se, och på första resan tyckte jag det var bra att se så många ställen, då visste man vad man ville se mer av nästa resa och dessutom bilda sig en egen uppfattning.

Att flyga till Phuket är en perfekt utgångspunkt för dessa områden, plus att det finns många fina öar utanför att besöka några nätter. Dessutom finns det fina ställen på Phuket också. Läs gärna reseguider:

http://www.phuketportalen.com/

http://www.gratisguider.se/

Trevlig resa och fråga gärna om du undrar över nåt mer.

/Monica
Av Limone2
15 dec. 2015 18:56
Hey Fanny .

Jag förstår att du vill se så mycket som möjligt . Men det är inget du ska sikta in dig på att göra om du bara är där i 2 veckor . Att resa runt tar tid i Thailand och du får räkna bort alla soltimmar dom dagarna du tänkt resa .

Är du ute efter att besöka öar så är Ao Nang ett bra ställe att utgå ifrån . Där kan du hoppa på en longtail båt varje morgon för en billig peng och utforska nya öar varje dag . Väldigt mysigt där och grymma restauranger längst vattnet .

Förslag är att starta i Phuket 4-5 dagar
Ta båten till Ao Nang (båten tar ca 2 timmar ) ..4-5 dagar där minst .
Sen besöker ni Phi Phi 2-3 dagar (båten tar ca 2 timmar dit också ) ..besök James Bond ön och monkey Island och kanske lite partaj ..
Sen tar ni båten tillbaka till Phuket för dom 2 sista dygnen ...shoppa loss sista dagarna ...handla inte innan..svårt att släpa med sig allt ..och när du är blek så blir du lurad .. Lättare att pruta när du är solbränd och verkar veta vad du snackar om 😁 .

Ps. Gå på lyx bio med killen i Phuket Patong ... Världsklass
16 dec. 2015 13:44
Jätte bra tips !

Man kanske ska besöka ställen i Phuket samt åka till Ao nang för att se de olika fantastiska öarna.
Mvh Fanny :)