12 dagar i phuket-området

5 jan. 2016 21:59
Visningar: 301
Hej!

Jag har aldrig varit i den delen av Thailand och jag läser en massa men har fortfarande några frågetecken. tänkte om det finns någon som rest mycket där och har koll.

Min plan är något i stil med följande :P

att flyga till phuket och ta taxi till kata beach och spendera ca 2 nätter där, sen ta transfer till den piren som hade färjor till phi phi island. här kommer första frågetecknet. hur gör man när man kommer dit, kan man gå och leta efter hotell? behöver man ta en mindre båt till någon av de små öarna eller vart är det man ska egentligen, förvirringen är total..

Sen tänkte jag att man därifrån skulle kunna ta en båt antingen till koh lanta eller ao nang. som jag förstått det är ao nang en mindre stad och ett ställe där man kan ta båtar ut till finare stränder och öar.

någon som kan reda ut min kaos och tala om vila godbitar man inte bör missa.
Av Sierra
5 jan. 2016 22:32
Piren som båtarna till Phi Phi avgår från heter Rassada Pier och ligger i Phuket Town. När du är i Kata går du till en travelshop och fixar en biljett till Phi Phi så har du även transfer till piren. Du kan även boka boende i travelshopen eller bara knalla runt när du kommer till Phi Phi och se vad som finns. Du kommer till Tonsai på Phi Phi och behöver inte åka vidare.

Gör som du tänkt och åk sedan till Ao Nang som inte är en stad utan mer en by med massor av boenden och restauranger där du har några fina öar nära.
5 jan. 2016 22:57
Tack för svar! Känner mig genast mindre förvirrad :) Om du skulle välja mellan ao nang eller koh lanta, vad skulle du köra på? Sen är det något ställe med lver 1000 trappsteg, vart ligger det?
6 jan. 2016 10:40
behöver man boka förjor och hotell i föväg, eller går det att göra på plats?
Av Sierra
6 jan. 2016 11:19
För någon dag skulle jag välja Ao Nang före Lanta.

Nej, du behöver inte boka om du inte vill. Det är många dagliga färjeavgångar. Men, som jag nämnde ovan tycker jag att du skall fixa det i en travelshop i Kata dagen innan du vill åka.
Här har du en länk att boka på om du vill och här ser du även vilka tider färjorna går.
http://www.phuketferry.com/

Ang boende så finner du alltid något... men det kan vara nice att veta vart du skall ta vägen när du kommer.

Ang 1000 trappsteg så vet jag inget om det.
20 jan. 2016 05:24
1000 trappsteg, kan det vara Viewpoint på Phi Phi?!?!