10 dagar i Singapore(?) hinner jag med Malaysia OCH Vietnam?

Av Misst
28 jan. 2018 16:32 (redigerad)
Visningar: 209
Hej hej,
Den 2:a mars landar jag i singapore och har bokat flyg tillbaka den 12:e, då jag hälsar på min vän som pluggar där. Hon är ledig och vi kommer alltså ha tio dagar att spendera i Sydostasien. Vår väldigt oklara plan är att vi ska hinna med både Malaysia och Vietnam samt komma tillbaka till Singapore lagom till att hinna med en fest innan jag åker hem. Det vi främst vill se är häftiga kulturplatser, lokala marknader samt cool natur (botaniska trädgårdar är typiskt coolt) medan sol och bad kommer lite "gärna om vi hinner". Det vi hade tänkt just nu är väl att flyga från Singapore till Kuala Lumpur och sedan till Ho Chi Minh (eller Hanoi). Det kanske låter väldigt ostrukturerat och det är just för att det är det, men det är även av den anledningen jag skriver här. Jag vet att ni sitter på massa bra kunskap och jag behöver mycket tips. Vad finns det att se? vad är verkligt att hinna med? Vad är sjukt ovärt att åka till / en typisk turistfälla? Finns det några superhippa smultronställen som kommer ge oss 100 likes på instagram?
Jag tar gärna emot alla tips ni har och om ni vet något härligt ställe dit vi också hinner att åka och koppla av en stund på denna lite halvhektiska resa så dela gärna med er av det!
Allt ska helst ha en rimligt billig budget, vi är båda studenter.

Tack på förhand!
Av Erik777
28 jan. 2018 16:41
Du hinner ju inte se några hela länder. Men givetvis hinner du se KL och Ho Chi Minh.
Om du kollar genom forumets Malaysia och Vietnam sektioner hittar du flera tips om vad man kan göra i KL och HCMC
Av Hawaii
28 jan. 2018 17:05
Singapore Botanic Gardens är en av de bästa i hela världen och Gardens by the Bay (precis intill Marina Bay Sands Hotel, Singapore) är en annan makalös, men mycket annorlunda, botanisk trädgård. Gratis inträde till båda, men om du vill besöka The Cloud Forest Dome och The Flower Dome i GBTB så kostar det något (men definitivt att rekommendera). Perdana Botanical Gardens i Kuala Lumpur är fin också, men kan inte jämföras med Singapore Botanic Gardens.
Av Kricken
3 feb. 2018 10:23
Älskade Ho Chi Minh....Ett totalt kaos, underbart att betrakta. Skulle lätt kunna vara där en vecka. KL är väl så där tycker jag, kanonbra shopping dock. I Singapore var vi på Singapore Zoo och Sentosa Island (Universial Studios och Underwater World) och Gardens by the bay. Det var en chock att komma till Singapore efter Malaysia och Vietnam. Ruskigt dyrt i Singapore.