Resealbum: Auschwitz
Visningar: 671

Treblinka

Treblinka var under andra världskriget ett förintelseläger där dem gasade ihjäl tusentals människor. Idag står det 17.000 gravstenar på platsen och varje gravsten ska representera 1 stad eller by där minst en person kom ifrån som mördades i Treblinka. Tänk er själva, 17.000 gravstenar, det var otroligt mycket... man förstog verkligen hur många offer det hade varit när man såg alla gravstenar.
Besöket var självfallet sorgligt och hemskt, även intressant då man lärde sig en del om platsen och vad som hade pågått där under andra världskriget.

Ang. motivet på bilden: De stora stenarna ska föreställe staketet runt lägret och de avlånga stenblocken som ligger på gräset ska föreställa järnvägen där tåget kom inrullande. På just den platsen man ser på bilden steg de stackars människorna av och skulle gasas ihjäl.
Plats: Polen
Bilden tagen: 26 januari 2009
Kommentarer
4 feb. 2009 11:54
Ååååh, jag fick gåshud redan när jag läste rubriken innan jag kom in hit. Ursh ursh ursh ursh, oförklarligt! :( Som du säger, sorligt och hemsk, men jag kan inte låta bli att tycka att det är intressant heller, tycker om historia, det är ju historien som skapat dagens samhälle...