Världens bästa snorkling

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Foto: nicke_nice, medlem sedan 2005
Foto: simon77, medlem sedan 2007
Runt om i världen finns vykortsliknande stränder och hav med undervattensvärldar utan dess like. Vissa snorkeldestinationer bjuder dock på det lilla extra. Här är några av dem.

De bästa resmålen för snorkling hittar du på de södra breddgraderna. Kristallklart vatten och fantasifulla koraller ger dig upplevelser du sent kommer att glömma.

Tanzania

Chumbe Island har ett kilometerlångt korallrev och en artrikedom som är bland Östafrikas största. 1992 blev ön även Tanzanias första undervattensreservat. Här kan du snorkla i en fantastiskt lugn atmosfär och ta del av härlig ekoturism. Korallön Pemba norr om kryddön Zanzibar är en relativt oexploaterad afrikansk pärla med azurblått vatten och bländvita stränder. Ön är även känd för dess mystik och dolda laguner.
- Flyg till Tanzania
- Hotell i Tanzania
- Erbjudanden till Afrika

Australien

Stora Barriärrevet är mest känt för just storleken, till och med fiskarna är större än vanligt. Området finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av 2900 individuella rev längs Queenslands kust. För att ta sig dit krävs ofta långa båtresor. Ett utmärkt alternativ är då Ningaloo Reef på Australiens västkust, där färgstarka korallkreationer inte ligger mer än några meter från sandstränderna. Populärt är att flyta med strömmen vid vackra Turquoise Bay eller att snorkla bland gigantiska valhajar.
- Flyg till Cairns, Australien
- Hotell i Cairns, Australien
- Erbjudanden till Australien

Thailand

Kring Phi-phi öarna skapar de spektakulära kalkstensformationerna en spännande miljö för snorkling. Ett av de bästa reven är Hing Klang mellan öarna Bamboo och Phi Don där du kan njuta av tusentals fisk- och djurarter som skorpionfiskar, drakfiskar och leopardhajar. Även Krabi-regionen bjuder på snorkling av hög klass. Öar att sikta på med utflyktsbåtarna är exempelvis den vackra korallön Koh Rok och populära snorkelparadiset Koh Ha.
- Flyg till Phuket, Thailand
- Hotell i Phuket
- Erbjudanden till Thailand

Egypten

Dykeldoradot Sharm el Sheikh erbjuder nationalparken Ras Muhammed och i hippieorten Dahab finns det enastående Blue Hole. Safaga är belägen i en sandstrandskantad, skyddad bukt vid Röda Havets kust och hamnar ofta i skymundan av dessa välkända snorkeldestinationer. Här kan rev med muränor, anemoner, bläckfiskar och färglada clownfiskar lätt nås från en lång pir. Det går även att ta en båttur ut till sandön mitt i bukten, där fantastiska koraller ligger alldeles nära ytan.
- Flyg till Sharm el Sheikh, Egypten
- Hotell i Sharm el Sheikh
- Erbjudanden till Egypten

Fiji och Franska Polynesien

Ön Rurutu i Franska Polynesien upptäcktes först av James Cook, men är i dag fortfarande relativt okänd för turister. Rurutus spännande undervattensvärld bjuder på 800 ovanliga djurarter. Till exempel migrerar de majestätiska knölvalarna årligen till området från Antarktis. Som ett pärlband i Stilla Havet ligger även Yasawa-öarna i Fiji, ett paradis mest känt från filmen Den blå lagunen. I det kristallklara vattnet kan du snorkla bland både rockor, sköldpaddor och revhajar. Det finns även möjlighet att simma genom ett flertal grottor med grottmålningar.
- Flyg till Fiji
- Flyg till Tahiti
- Hotell på Fiji
- Hotell på Tahiti
- Erbjudanden till Fiji
- Erbjudanden till Franska Polynesien


Bo nära snorklingen


Flyg till snorklingen