Stor guide till Kroatiens bästa resmål

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Foto: roy, medlem sedan 2004
Foto: Thinkstock
Kroatien blir allt mer populärt för varje år och det är lätt att förälska sig i landet. Här får du en stor översikt över de bästa resmålen, så att du väljer rätt till sommaren.

Kroatien är ett av sommarens mest populära resmål, med många fina orter, underbara stränder, vackra kustremsor och unika skärgård. Den här pärlan i Adriatiska havet ger dig dessutom mycket sol och avkoppling för pengarna. Har du inte varit i Kroatien så kan det vara svårt att välja vart resan ska gå. Här får du en bra översikt över alla de bästa resmålen.

Istrien – italiensk charm i norra delarna av landet

Istrien lockar med vackra stränder, fin natur, god mat, italiensk charm och aktiviteter som vandring, cykling och vinprovning. Den hjärtformade halvön ligger i norra Kroatien och innefattar de två kuststäderna Pula och Poreč.
- Hitta och jämför charter.

Dubrovnik – storstad med mycket historia

Storstaden Dubrovnik i södra Kroatien andas mycket historia och den medeltida stadskärnan bjuder på trånga gränder och mysiga restauranger. Det är dessutom nära till havet och enkelt att ta sig till skärgården. Ta dig upp på ringmuren för bäst utsikt över staden och havet.
- Hitta och jämför charter.

Cavtat – barnfamiljens paradis

Cavtat är ett familjeparadis en mil utanför Dubrovnik med fina stränder, vackra klippbad och lyxiga hotell. Längst strandpromenaden finns det flera serveringar och på kajen ligger restauranger och små butiker på rad. Här pågår vardagen sida vid sida med turismen.
- Hitta och jämför charter.

Split – perfekt för citysemestern

Split är Kroatiens näst största stad och passar dig som är ute efter en citysemester med storstadspuls och historia. Här möts gammalt och nytt och det finns både uteserveringar och shopping i världsklass. Det ligger dessutom många vackra stränder nära centrum och det är nära till den vackra skärgården. Hit går både chartern och weekendresor.
- Hitta och jämför charter.

Brac – badpärla i skärgården

Brac ligger en timme utanför Split och är en av de finaste öarna i den kroatiska skärgården. Den här badpärlan lockar med fina stränder och klart vatten. Badsugna får inte missa den berömda stranden Zlatni Rat. Förutom sol och bad kan du även ägna dig åt tennis, vattensporter och fiske. Välj mellan mysiga byar som Bol, Postire och Supetar.
- Hitta och jämför charter.

Hvar – Kroatiens mest solsäkra ö

Jetsetön Hvar ligger i den kroatiska skärgården och är känd för att ha vackra stränder, klara vatten och ett hett nattliv. Den är dessutom Kroatiens mest solsäkra ö och doftar oerhört gott eftersom det finns flera lavendel- och rosmarinodlingar. Hvar stad är största resmålet, men Jelsa passar barnfamiljer bättre.
- Hitta och jämför charter.

Makarska rivieran – världens vackraste kustremsa

Längst dramatiska Makarska rivieran ligger badorterna som ett pärlband. Kustremsan går mellan Split och Dubrovnik och hör till en av världens vackraste. Här finns fina stränder, bra shopping och allt för en aktiv semester. Stränderna är barnvänliga och du kan välja mellan sköna orter som Makarska, Tucepi och Podgora.
- Hitta och jämför charter.

Zadar – historisk stad

Zadar är en historisk stad i norra Kroatien med en fin stadskärna. Här finns det dessutom bad av hög klass, både i Zadar och på öarna som ligger i närheten. Stranden Zaton har fått mycket högt betyg av barnfamiljer.
- Hitta och jämför flyg.

Res till Kroatien

Charterresorna till Kroatien går mellan maj och september, med högsäsong och mest värme mitt på sommaren. Är du ute efter en mer aktiv semester finns fina nationalparker och naturreservat att besöka, vilket passar bäst under vår och höst. Hit åker du med charterbolag som Apollo, Fritidsresor, Solresor, Ving och Scandjet. Flygtiden ligger på drygt tre timmar.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din resa till Kroatien:

- Bygg din egen resa till Kroatien
- Bästa charterresorna till Kroatien
- Billigaste chartern till Kroatien
- Lyxig charter till Kroatien
- Kroatien för familjen
- Reguljärflyg


Sommarens charter till Kroatien (avresa 10/6 - 30/9)

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september