Hit reser Reseguiden under 2024

Mirreli
Reseguiden, besökt 34 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under 2024 har vi på Reseguiden ett gäng resor bokade. Vad sägs om Kroatien, Tokyo, Neapel, Sardinien, Sarajevo, Costa del Sol, Berlin, Porto, Belgrad och New York? Läs mer om dessa sköna destinationer och förhoppningsvis har vi inspirerat dig till nästa resa!
Publicerad 10 januari 2024

Drömresan till Japan

Vi rivstartar året med en drömresa som går till Japan för en veckas skidåkning i Niseko, den kända skidorten på nordön. Niseko är ett puderparadis och världskänt för sin torra fina snö, under en säsong kan det snöa upptill 15 meter och i januari kan det snöa varje dag - soldyrkare gör sig alltså icke besvär. Dagen avslutas med Onsen - ett bad i varma, mineralrika källor. Efter skidåkningen stannar vi till i Tokyo för att avnjuta lite japansk stadskultur med mat, karaoke och nattsudd.
Fler reseguider om Japan
Boka flyg till Japan

En av många öar i Kroatien

Staden Krk på ön med samma namn är en doldis på turistkartan, men den är älskad av många för sina härliga klippstränder, gamla fina städer och den lokala vinproduktionen. Ön är stor (för att vara Kroatien) och det finns mycket fint att upptäcka då ön ständigt skiftar i landskap och ingen by liknar den andra. Till Krk flyger Ryanair direkt från Stockholm, vill ni boka charter så är det främst Makarska Rivieran, Split, Brac, Hvar och Dubrovnik som gäller.
Fler reseguider till Krk
Alla paketresor till Kroatien
Boka flyg till Kroatien

Två resor till Italien

En vårresa i slutet av april till Sardinen är bokad och planen är att först besöka Cagliari för att sedan ta tåget upp till Alghero,som är den populäraste staden på ön. Paradisstränder, italiensk mat och mysiga städer är vad som lockar oss.
Andra resan till Italien går till Napoli eller Neapel på svenska, Italiens tredje största stad. Kul fakta är att här skapades världens, och Italiens, första pizza år 1830 på restaurangen Antica Pizzeria Port’Alba. Ännu i dag vallfärdar pizzaälskare till denna restaurang.
Fler reseguider till Sardinien
Alla paketresor till Sardinien
Alla paketresor till Neapel
Boka flyg till Italien

Klassikern Costa del Sol

Ett andra hem för två av våra medarbetare på Reseguiden som njuter av sol och värme i Fuengirola och Nerja. Vi andra får nöja oss med en paketresa hit men som tur är finns det gott om fina resor hit från ett flertal flygplatser. Prisläget till Spanien är förmånligt och det finns paketresor till många orter längst hela kusten. Om ni väljer att stanna här lite längre, hyr en bil och upptäck städerna bortom kusten som Ronda, Sevilla, Granada och Mijas, bara för att nämna några.
Fler reseguider till Costa del Sol
Alla paketresor till Costa del Sol
Boka flyg till Malaga

Sarajevo, rik historia och vacker natur

En resa till Sarajevo är inplanerad i maj. Vi kommer då att passa på att göra ett besök i Mostar. Tåget från Sarajevo till Mostar sägs ta sina resenärer genom ett spektakulärt landskap. Sarajevo grundades 1461 och är huvudstaden i Bosnien-Hercegovina. Förutom en modern krigshistoria som vi kan lära oss mycket om så sägs staden även vara platsen för starten av första världskriget.

Flyg till Sarajevo

Har du varit i Porto?

Ganska ofta är hamnstaden Porto lite bortglömd då Lissabon har så mycket vackert att erbjuda. Denna stad har en helt egen karaktär och här är det inte bara portvin som lockar utan även ett fantastiskt matutbud, ett mecka för oss som älskar vackert kakel (gärna blått) och vackra, gamla stadsdelar. Staden är dessutom utmärkt för olika dagsutflykter, härifrån nås havet med metro på en halvtimme och att ta en båttur eller tåget inåt landet längs floden Douro är otroligt vackert. Om du planerar en resa hit under juni och gillar festivalstämning så boka in 23/6 då går gatufestivalen São João av stapeln!
Läs mer om Porto
Paketresor till Porto

New York, New York

Det finns bara ett New York och alla måste ju besöka denna ikoniska stad minst en gång i livet! En rolig upplevelse som hade premiär under förra året är att The Meatpacking District under 2023 invigde en badstrand vid Hudson River. Här kan du sola och koppla av eller hänge dig åt de olika aktiviteter som står till buds. Meatpacking District är för övrigt ett populärt område att bo i när du besöker staden.
Om du för övrigt gillar att hålla igång så rekommenderar vi att se New York på en cykel, finns att hyra och tricket är att ta en cykel till nästa plats du vill se för att sedan lämna den på anvisad plats. Priset är nämligen baserat på korta turer från punkt a till b, inte att ha hela dagen. Är dock ett riktigt smidigt sätt att ta sig fram.
Paketresor till New York
Flyg till New York
Reseguider till New York

Belgrad - en perfekt weekendresa

Huvudstaden i Serbien bjuder på sköna stadsvibbar, mycket god mat och en hel del throwbacks till tiden då Jugoslavien fanns med byggnader i tidstypisk stil, gamla mysiga kvarter och vackra vyer över platsen där floderna Donau och Sava möts.
Läs mer om Belgrad
Flyg till Belgrad

Sist men inte minst Berlin

Huvudstaden i Tyskland bjuder på en pulserande konstscen, historiska sevärdheter, trendiga kvarter och alltid nära till en dönerkebab - det är därför jag gärna kommer tillbaka till Berlin igen och igen.
Paketresor till Berlin
Reseguider till Berlin


Hit reser vi 2024

Jämför alla resor