Tips om Inverness

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Blogginlägg om Inverness
Culloden Moor
Vi åkte skapligt från hotellet i Aberdeen och tog bilen nordväst. Vi åkte ganska länge genom ett vackert landskap. Vi stannade till vid ett whiskydestilleri, men rundturerna för dagen var fullbokade tyvärr. Det blev kaffe, scones och kaka. Nallade björnbär längs vägen, mmm gott. Åkte vidare till Culloden Battlefield och gick runt och tittade på slagfältet, det var stort med många clanstenar utlagda. Vi hade tur med vädret hela dagen, solen sken och det var runt 16 grader,ljungen blommar för fullt och massvis med björnbär och en o annan kantarell. Vi drack kaffe efter promenaden och åkte till Inverness, där började det att regna men det gjorde inte så mycket eftersom vi satt i bilen. Bokade rum norröver och åt fish and chips. Åkte till hotellet ute på landsbygden - hur vackert som helst!
av Biboll 29 aug. 2018 Resealbum: Skottland
Slott och bilåkning
Startade från Perth vid 9 och vårt första stopp blev i Pitlochry där vi kollade på laxtrappan vid kraftverket. Sedan åkte vi vidare mot Blair Castle där vi gick en tur i slottet, åt lunch, såg stooora träd och slottsträdgården. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/a-grand-fir-blair-atholl-storbritannien-456540 http://www.reseguiden.se/forum/bilder/blair-castle-gardens-blair-atholl-storbritannien-457180#wide Klockan blev rätt mycket innan vi kom iväg igen så det blev raka spåret till hotellet i Inverness som inte var helt lätt att hitta till eftersom man var tvungen att komma från motsatt håll på vägen för att kunna åka av vid infarten. B & A slappade och jag tog en promenad igen.
av Heba 6 juli 2013 Resealbum: 50-årsresan
Dag 4 - Quad trek
Efter att ha blivit serverad frukost av världsmästarparet så beger vi oss öster ut till Craggan Outdoors. Här möter vi upp två instruktörer som leder oss vidare till vår nästa aktivitet. En 90-minuters tur på fyrhjulingar. Vi får inledningsvis köra en liten instruktionsbana innan vi ger oss ut på en åktur längs med oändlig bergsbygd. Lagom till att vi avslutar aktiviteten så kommer regnet och vi har än en gång lyckats undvika det typiska skotska vädret. Rätt möra i benen så lämnar vi området och åker ner längs västsidan av Loch ness sjön. Vi stannar vid "Loch Ness exhibition centre" och tar del av den 5-delade utställningen som pågår under en timma. Trötta och utslitna från våran tidigare aktivitet lägger vi ner den tidigare planen att ta en båttur på sjön och åker istället tillbaka till vårat guesthouse i Inverness och vilar upp oss. Vi äter middag på "The Steak Academy" i Inverness som erbjuder lite mer annorlunda kötträtter som t ex känguru. Vi testar även några lokala ölsorter och fortsätter sedan ut på stan för att testa några nya krogar.
av Insaneape 13 sep. 2010 Resealbum: Skottland - En genuin höglandsresa

Inverness Skottland, Europa