Tips om Kalabrien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Kalabrien är det ursprungliga Italien, säger många. Kargt, vackert och med många fina städer att uppleva. Du kan bo längs kusten vid Capo Vaticano eller i charmiga Tropéa. Kusten består av sandstränder och klippor, badsäsong är juni – september.

Om Kalabrien Italien, Europa

Begränsat nattliv
Genuint
Historia
Sandstrand
Sol & bad
Stenstrand

Kalabrien kallas för Italien riviera och har under lång tid varit italienarnas eget semesterparadis. Här möts besökaren av kristallklart hav och italienska specialiteter.

Vill du få en så bred upplevelse av Italien som möjligt är ett besök i Kalabrien helt rätt. Här finns vacker landsbygd med arv från Medeltiden, klippor och stränder, små och stora byar. Dessutom är priserna lägre än i resten av Italien. Klimatet är varmt och torrt och under sommarsäsongen ligger temperaturen mellan 25–30 grader. I byarna finns många familjeägda små restauranger och caféer som serverar olika italienska delikatesser. Att dricka en espresso eller smaka på den lokala hemgjorda glassen Tartuffo ger den rätta italienska känslan. Den lite större staden i Kalabrien är Tropea på västkusten, en stad med anor från Medeltiden. Här finns ett rikt restaurangliv och mittpunkten för kvällens aktiviteter sker på torget Piazza Canone. I anslutning till Tropea ligger en strand med kristallklart vatten och grovkornig sand. Här finns också möjlighet till dyklektioner. För den historieintresserade bör ett besök till någon av kuststäderna Cosenza eller Reggio Calabria göras. Cosenza har rötter från det Bysantinska riket och ligger 700 m.ö.h. med en storslagen utsikt. Staden Reggio Calabria härstammar från 700-talet och det finns många historiska kvarlämningar runt omkring staden.

Chiesa Santa Maria Dell´Isola
1 / 1

Tips & inspiration om resmål i Kalabrien