Tips om Tropea

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Tropea är en av de vackraste orterna i Syditalien och en skattkista för besökaren. Mysiga gränder i byn och vita, soldränkta stränder ger dig ett underbart resmål om du inte har svårt att gå, det är brant längs berget. Bad under maj – september.

Om Tropea Kalabrien, Europa

Om mysiga medeltidsstäder med avslappnat tempo och inhemska läckerheter ligger högt på önskelistan är Tropea definitivt nästa destination!

Tropea är en bergsstad med fantastisk utsikt över Tyrrenska havet. Myten säger att gudarna skapade de vackra platserna utmed kusten för att ha någonstans att njuta. Kusten har av den anledningen kommit att kallas Costa degli Dei, Gudarnas kust. Tropea är höljd i grönska året om, tack vare det gynnsamma klimatet av värme och fukt.
Byn består av smala gator med många caféer och restauranger. Varje lördag anordnas en matmarknad där lokala jordbrukare säljer inhemska specialiteter, frukt och grönsaker. Just cafélivet är utbrett och bidrar till den avslappnade atmosfären som är genomgående i denna stad. Men sitt lugna tempo till trots bjuder Tropea på ett varierat nattliv av barer och terrasser och på torgen runt om i staden samlas människor för mat och dryck. Under juli månad håller staden en matfestival som lockar många besökare och där lokala maträtter och nyfångad fisk serveras. Bra att känna till är att under sommarsäsongen kan temperaturerna stiga upp mot 30 grader och då är badlivet som allra skönast. Tack vare stranden, korallreven och det kristallklara vattnet är Tropea populärt för dykare och snorklare. Vill du som besökare se mer av staden och landsbygden är det en god idé att åka i april, maj eller oktober då temperaturen inte är lika hög.