Tips om Kalymnos

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Kalymnos, känd för tvättsvampar och utmärkt bergsklättring, tillhör ögruppen Dodekaneserna och är den fartfyllda grannön Kos lugnare kusin. Badorter som Myrties och Massouri är stillsamma, mer fart är det i Kalymnos stad med sin livliga hamn.

Om Kalymnos Grekland, Europa

Det finns många bra stränder på Kalymnos men de flesta som kommer hit gör det för bergens skull.
Den här grekiska ön är ett av världens bästa resmål för bergsklättrare.

Nästan hela öns yta är täckt av berg, berg och ännu flera berg. För många turistorter är det här en nackdel men här på Kalymnos är det i stället ett dragplåster.
På bara några år har ön blivit ett av världens främsta resmål för bergsklättrare. Här finns flera tusen klätterleder att välja mellan och det finns alltid något spännande att upptäcka.
Den som gillar äventyr kan även besöka någon av öns många grottor eller gå på en av Grekland bästa dykskolor.

De största turistorterna på ön är Kalymnos stad, Massouri, Myrties, Kantouni och Platis Gialos. Det finns också flera pittoreska byar, bland annat Emborios och Vathis.
Den klippiga kusten gör att många av stränderna bara går att nå med båt.

Den lilla ön Telendos ligger bara tio minuter med båt från Kalymnos. En kraftig jordbävning för 1500 år sedan gjorde att det här berget slets loss från övriga Kalymnos och bildade en egen ö. I dag finns här bara en liten by, en medeltida fästning och några restauranger. Hit kommer besökarna framför allt för att sola och bada helt nakna på de största stränderna Paradise och Hoklakas.

Tips & inspiration om resmål på Kalymnos