Strand, grekisk mat och äventyr på Kalymnos

Louisenilsson92
Reseguiden, besökt 20 länder

För knappt fyra år sedan åkte jag på en resa till Kalymnos, Grekland. En ö som är känd för vacker klättring, vandring, fantastisk mat och fint vatten. Du finner ön cirka 45 minuters båttur från mer kända ön Kos.
Publicerad 9 april 2018

Ön med klättring utan dess like

Om ni aldrig klättrat finns de möjlighet att göra det här. Det är vackra och relativt enkla bergsväggar att hitta grepp på och ön erbjuder 2700 leder. Det går att hyra en klätterguide på plats och då får man testa att klättra i det mest sagolika landskapet med havet som bakgrund. Jag lovar er att det kommer ge er “Instagram-vänliga” bilder! Om ni inte vill testa på klättringen så finns det vandringar som är värda all uppmärksamhet, det finns vandringskartor att köpa och är det inte för varmt så funkar det fint att tillbringa en hel dag i naturen.

För klättring och vandring kombinerat med bad så rekommenderas hösten då temperaturerna är svalare.

Stränder

Stränderna på Kalymnos är svåra att jämföra med övriga Grekland. Men det finns gott om fantastiska vikar med vackert vatten! Hyr en bil och besök någon av stränderna: Myrties beach, Agios Nikolaos eller Platis Yialos beroende på ön du bor. Det finns gott om trevliga tavernor med kaffe och luncher, det man behöver när man tillbringar en dag på playan.

Drick en is-latte eller två

Personligen så älskar jag is-latte och den är som bäst i Grekland när man är lite för varm och behöver svalka sig. Besök Safrano's snack bar med underbart kaffe där utsikten är svårslagen.

Hyr en bil

Mitt bästa tips är att hyra en bil eller moped när ni är på Kalymnos. Ön är bergig och det är fantastiskt att uppleva den genom att köra omkring på ön. Du kan genom att köra runt på ön uppleva små pittoreska byar och härliga stränder värda att spendera några timmar vid.

Så tar du dig till Kalymnos

Det finns gott om charterresor till Kalymnos. Vanligtvis flyger man till Kos och sedan åker man färja från Kos till Kalymnos. Det går också bra att flyga på egen hand till Kos och sedan ta sig till färjeläget för att ta sig vidare till ön Kalymnos.

Planera din resa till Kalymnos på Reseguiden

Charterresor till Kalymnos
Flyg till Kos
Hotell i Kalymnos


Charter och paket till Kalymnos


Erbjudanden på resor till Grekland