Charterresor till Kalymnos stad, Grekland

Charterresor till Kalymnos stad, Grekland

 
 
 

Om Kalymnos stad Kalymnos, Europa

Här i Kalymnos stad kretsar det mesta kring hamnen.
Det är här du kan njuta av det grekiska restauranglivet och ta en ouzo när du kollar in lyx- och segelbåtarna.

Staden ligger i en smal dal mellan två berg och husen är därför sammangyttrade och klättrar också uppför sluttningarna.
Här finns en mycket skyddad hamn där du kan åka till många av de närliggande öarna, bland annat Kos och Leros.

I hamnen kan du gå längs promenaden och välja och vraka bland tavernor när du ska äta lunch eller middag, och bland barer när det är dags för en ouzo eller ett glas vin.
När du sitter här kan du se de många lyxyachterna och stora segelbåtarna som ligger på rad. Det här är en mycket populär bas för båtfolk som åker runt i den grekiska övärlden.

I Kolymnos stad finns öns mest sevärda museer, arkeologiska museet med fynd från öns långa historia, folklivsmuseet där du kan se traditionella kläder och verktyg samt det nautiska museet där du får veta mer om öns många svampdykare.

Bli inte förvånad om du ser massor av färgglatt klädda turister som bär på långa rullar med rep och skramlande buntar med kedjor och fästen. Ön är en av världens mest populära resmål för bergsklättrare.

Strax utanför Kalymnos stad finns den spännande grottan ”De sju jungfrurna”. Här ska sju jungfrur ha tagit skydd undan en piratattack – men de sågs aldrig mer igen. Den här berättelsen gjorde att grottan ansågs som helig och man byggde ett litet altare där man offrade. Fynden från utgrävningar i grottan finns på arkeologiska museet.

1 / 4
Thinkstock
2 / 4
Thinkstock
På väg in mot hamnen på Kalymnos
3 / 4

De mest populära resmålen i Kalymnos stad