Tips om Arguineguin

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

La Playa de Arguineguin är en idyllisk liten by på den solsäkra sydkusten av Gran Canaria. Här finns barer och restauranger och i närheten ligger en av Kanarieöarnas bästa stränder, Anfi Beach, med kritvit korallsand. Hit kan du resa året runt.

Blogginlägg om Arguineguin

Sunving Arguinegin

Hemma igen efter en varm och skön vecka. Som vanligt så hade den gärna fått vara några dagar längre men borta bra men hemma bäst. Var på Gran Canaria och då mer specifikt byn Arguinegin. Bodde på Sunving Resort och trivdes väldigt bra. Hade allinclusive och reser man med småbarn så är det underbart.Finns alltid nånting för dom oavsett mat,dryck och glass. Maten för vuxna var väl lite sådär, men var lite variation från dag till dag med olika temor osv. Bra poolområde med olika pooler (djup) för barn och vuxna.uppvärmda till ca30 grader. Vi hade en underbart hörnlägenhet oxå med morgon/förmiddagsol och utsikt över havet/byn och poolområdet. Underbart. Badstränder fanns åt bägge hållen när vi gick ut från hotellet. Gick vi in i byn så fanns den lilla sandstranden (perfekt för småbarn) och gick man åt andra hållet så kom man först till Patalavaca där sanden var lite mörkare och vågorna lite större. Summasumarum så jag kan rekommendera detta ställe och denna by. Finns det som behövs och vill man ta sig nånstans så går bussarna precis utanför hotellet. Byn är lite "backig" men inget som stör. 😎
av Spiro 29 apr. 2023

Dagsutflykt

Kras, där gick en tallrik i två bitar. Tålde inte värmen över kokande potatisgryta! Nåväl, vi såg bakpå att det var en Ikeatallrik och gjorde en utflykt med goda vänner till Ikea med hyrbil. Det blev både tallrik och kaffekopp. Planen var att utflykta vidre till Las Palmas, men duggregnet lockade som vanligt inte den kanariska staden, så vi vände om och hamnade i Arguineguin i.st. Där sken solen och vi hittade vår danska restaurang som flyttat vid sidan av den gamla och kallar sig nu "Solvang". Samma goda danska smörrebröd och favoriten rödspätta med remouladsås kom på tallriken, serverad med dansk öl och en lille en. Solen värmde i nacken och vi och våra vänner var helt överens om att valet var ett bra val. Det blev tom ett havsbad när vi kom hem till Puert Mogan!! :-)
av Bibchen 15 nov. 2018 Resealbum: Puerto Mogan nov 2018

Dagsutflykt

Avlämnade våra norska vänner vid taxin för deras hemresa i morse. Vemodet la sig efter ett tag, och maken och jag bestämde oss för att ta en båttur till Arguinegin, en bit ifrån Puerto Mogan. Det tog ca 1,5 tim efter att vi lagt till i två hamnar Puerto Rico, och Anfi. Det visade sig vara marknad i staden och ett härligt myllrande av människor bland marknadsstånd och restauranger. Strosade omkring och fann bl.a. en grön läderväska, som behövdes prutas på. Under pruttiden gick vi till vår tidigare besökta danska restaurang "Dannebrogen", och visst blev det en lunch bestående av danske smörrebröd, öl och en lille en. Fick en lång pratstund med en norsk dam, som slog sig ned bredvid oss vid långbordet. Solig, härlig lite annorlunda dag, som vi avslutade med att ta sista båten hem. ___________________________________________________________________________________ Arguineguin Arguineguin är en liten fiskeby på Gran Canarias sydkust. Arguinegín är en av de mest befolkade städerna längs den södra kusten av Gran Canaria, Spanien. En typisk kanarisk fiskeby,Det är en del av kommunen Mogán och ligger sydväst om Las Palmas. (Wikipedia)
av Bibchen 25 mars 2014 Resealbum: Puerto Mogan mars 2014

Om Arguineguin Gran Canaria, Europa

I lugna fiskebyn Arguineguin och grannen Patalavaca på södra Gran Canaria, samsas turismen med den kanariska vardagen. Här finns marknader och tillgång till färsk fisk i ett solsäkert och behagligt klimat året om.

De båda resmålen passar både barnfamiljen och den som vill njuta av det varma och soliga klimatet som är hälsosamt att vistas i. Anfi Beach nära Patalavaca anses vara en av Gran Canarias bästa stränder och är med sin fina, importerade sand och klara långgrunda vatten perfekt för barn. Ett stort utbud av vattenaktiviteter gör stranden än mer populär.

Det finns flera hotell med stora poolområden att koppla av vid såväl sommar- som vintertid och även ett gediget utbud av restauranger med lokal mat längs kustremsan. Promenadstråk gör det möjligt att promenera och vandra långa sträckor när du vill ta dig runt till olika stränder och restauranger. På kvällarna råder här ett behagligt lugn och om du söker nattliv hittar du det endast en tio minuters taxiresa bort i Puerto Rico, dit det även går båtar från Arguineguin. Här hittar du även ett större utbud av shopping och restauranger, vilket du även gör i Las Palmas en dryg timme bort.

5,5tim
Flygtid från Stockholm