Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten med endast flyg till Sitges, Spanien

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sitges Barcelona-området, Europa

Staden Sitges är en spansk stad med mycket att erbjuda, här kan du bland annat besöka Sitges filmfestival och den välkända stranden La playa de Sitges för sol och bad.

Sitges har en lång historia och forskare har hittat spår av människor från yngre stenåldern. Namnet Sitges kommer av den familj som styrde i staden från 1100-talet fram till 1300-talet då den såldes till släkten Bernat de Fonollar. Staden bjuder på intressanta historiska lämningar som till exempel gotiska gravar intill den sevärda kyrkan Sant Bartomeu I Santa Tecla. Idag är området populärt, inte minst bland oss svenskar som gärna besöker eller till och med bosätter oss här. En bidragande faktor är de 17 olika stränderna varav de flesta på den östra sidan har kvalitetsdiplom och blå flagg vilket indikerar att de är godkända för bad, men här finns även ett stort nöjesutbud med en rad fartfyllda och trendiga nattklubbar.

Om du vill smaka på gastronomiska läckerheter är Xató nästan ett måste. Det är en klassisk katalansk maträtt som innehåller cikoriasallad, aubergine, svarta oliver och en blandning av fiskarna torsk, tonfisk och ansjovis. Sill och tonfisk är vanliga matfiskar i detta område. Om du vill besöka staden när den årliga och festliga karnevalen hålls ska du åka under februari och mars. Då blommar hela staden upp och dans varvas med god mat där just Xató är ett stående inslag.

Strandpromenaden i Sitges
1 / 1