Hitta hotell i Sitges, Spanien

Hitta hotell i Sitges, Spanien

Jämför paketresor till Sitges

Flyg till Barcelona-området när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Sitges

Om Sitges Barcelona-området, Europa

Staden Sitges är en spansk stad med mycket att erbjuda, här kan du bland annat besöka Sitges filmfestival och den välkända stranden La playa de Sitges för sol och bad.

Sitges har en lång historia och forskare har hittat spår av människor från yngre stenåldern. Namnet Sitges kommer av den familj som styrde i staden från 1100-talet fram till 1300-talet då den såldes till släkten Bernat de Fonollar. Staden bjuder på intressanta historiska lämningar som till exempel gotiska gravar intill den sevärda kyrkan Sant Bartomeu I Santa Tecla. Idag är området populärt, inte minst bland oss svenskar som gärna besöker eller till och med bosätter oss här. En bidragande faktor är de 17 olika stränderna varav de flesta på den östra sidan har kvalitetsdiplom och blå flagg vilket indikerar att de är godkända för bad, men här finns även ett stort nöjesutbud med en rad fartfyllda och trendiga nattklubbar.

Om du vill smaka på gastronomiska läckerheter är Xató nästan ett måste. Det är en klassisk katalansk maträtt som innehåller cikoriasallad, aubergine, svarta oliver och en blandning av fiskarna torsk, tonfisk och ansjovis. Sill och tonfisk är vanliga matfiskar i detta område. Om du vill besöka staden när den årliga och festliga karnevalen hålls ska du åka under februari och mars. Då blommar hela staden upp och dans varvas med god mat där just Xató är ett stående inslag.

Strandpromenaden i Sitges
1 / 1