Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten med endast flyg till Puerto Pollensa, Mallorca

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Puerto Pollensa Mallorca, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Genuint
Romantiskt
Sandstrand
Sol & bad

Till och med när du solar på stranden så är utsikten i Puerto de Pollensa fantastisk.
Staden är omgärdad av flera bergskedjor.

Om det är sol och bad du är ute efter så dubbelkolla att du inte bokar en resa till grannstaden Pollensa, den ligger uppe i bergen en halv mil från havet.

Det finns flera stränder att välja mellan i Puerto de Pollensa men de är egentligen en enda lång strandremsa, avbruten av den yacht-fyllda hamnen.

Längs stranden ligger en trädkantad strandpromenad där du kan få skugga eller ta en paus på någon av de många restaurangerna eller barerna.

Den mycket lugna atmosfären och bristen på nöjesattraktioner gör att Puerto de Pollensa blivit en favorit för par i alla åldrar. Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med turister som bor kvar här under hela vintern.

Du kan inte besöka Puerto de Pollensa utan att göra en utflykt till halvön Cap de Formentor. Här finns den populära utsiktsplatsen Mirador de Mal Pas och längre ut den fantastiska stranden Playa de Formentor.

De största och vackraste grottorna på Mallorca, Cuevas de Campanet, ligger några mil sydväst om Puerto Pollensa. De många kamrarna har spännande namn som ”Romantiska rummet”, ”Vardagsrummet”, ”Det dånande vattenfallet” och ”Det förtrollade slottet”. De många stalaktiterna och stalagmiterna har imponerande former. En rundtur i grottorna tar ca 40 minuter.