Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten till Puerto Pollensa, Mallorca

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Puerto Pollensa Mallorca, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Genuint
Romantiskt
Sandstrand
Sol & bad

Till och med när du solar på stranden så är utsikten i Puerto de Pollensa fantastisk.
Staden är omgärdad av flera bergskedjor.

Om det är sol och bad du är ute efter så dubbelkolla att du inte bokar en resa till grannstaden Pollensa, den ligger uppe i bergen en halv mil från havet.

Det finns flera stränder att välja mellan i Puerto de Pollensa men de är egentligen en enda lång strandremsa, avbruten av den yacht-fyllda hamnen.

Längs stranden ligger en trädkantad strandpromenad där du kan få skugga eller ta en paus på någon av de många restaurangerna eller barerna.

Den mycket lugna atmosfären och bristen på nöjesattraktioner gör att Puerto de Pollensa blivit en favorit för par i alla åldrar. Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med turister som bor kvar här under hela vintern.

Du kan inte besöka Puerto de Pollensa utan att göra en utflykt till halvön Cap de Formentor. Här finns den populära utsiktsplatsen Mirador de Mal Pas och längre ut den fantastiska stranden Playa de Formentor.

De största och vackraste grottorna på Mallorca, Cuevas de Campanet, ligger några mil sydväst om Puerto Pollensa. De många kamrarna har spännande namn som ”Romantiska rummet”, ”Vardagsrummet”, ”Det dånande vattenfallet” och ”Det förtrollade slottet”. De många stalaktiterna och stalagmiterna har imponerande former. En rundtur i grottorna tar ca 40 minuter.