Just nu visar vi endast resor med
avresa från och med 16 juli.

Den 13 maj gick Svenska UD ut med en avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen till och med 15 juli. Därefter görs en ny bedömning. Av hänsyn till alla våra besökare visar vi därför inga resor innan detta datum.


För bokningar efter detta datum erbjuder de flesta researrangörer generösa av- och ombokningsmöjligheter.


Håll dig uppdaterad och läs noggrant vad som gäller för varje arrangör och resa.

Sista minuten med endast flyg till Reykjavik, Island

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Reykjavik Island, Europa

Reykjavik är ett populärt resmål för den som vill kombinera ett trendigt stadsliv med magiska naturupplevelser i nordiskt klimat.

Reykjavik har utvecklats till en modern och trendig stad och trots att den är förhållandevis liten finns ett rikt stadsliv med stort utbud av shopping, restauranger och nattklubbar. De största shoppingstråken ligger längs Laugavegur och Austurstraet där du också finner en del uteställen. Reykjaviks äldsta pub ”Tuppen på pinnen” är väl värd ett besök och rekommenderas varmt till turisterna. Resenärerna åker inte till Reykjavik enbart för dess stadsliv utan för den fantastiska natur Island har att erbjuda.

Från staden arrangeras en mängd resor till populära sevärdheter runt omkring. Den blå lagunen är kanske den mest kända av dem, ett geotermiskt spa av varma källor som håller behagliga 36–39 grader oavsett årstid. En utflykt till den Gyllene Cirkeln är annars ett bra sätt att få se det typiskt isländska landskapet och i turen ingår gejsrar, vattenfallet Gullfoss och nationalparken Pingvellir.

Med utgång från Reykjavik erbjuds också valskådning där en rad olika marina arter kan upplevas till sjöss. Väl tillbaks i staden är Hallgrimskyrkan en populär sevärdhet som tack vare dess 70 meter över havet är Islands högsta byggnad. Uppifrån klocktornet har besökaren en fantastisk utsikt över staden. Den bästa tiden att resa hit är under sommarperioden, juni till augusti. Då ligger dagstemperaturen på 14 grader och det är som allra ljusast. Men ett besök under vinterhalvåret har också sin charm då norrskenet kan på ses Island.

Vy över Reykjavik
1 / 1

Resmål som liknar Reykjavik