Hitta hyrbil i Reykjavik, Island

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Reykjavik

Mystiska och mytomspunna Island är ett spännande resmål att besöka och med ett brett och välbyggt vägnät en perfekt hyrbilsdestination. Island och Reykjavik bjuder på spektakulära omgivningar med aktiva vulkaner, glaciärer och värmekällor.Reykjavik

Reykjavik med sitt karga landskap har gjort sig känt i omvärlden som en modern stad med rikt nöjesliv och kreativt mode. Vem kan glömma artisten Björks spektakulära klänning i form av en svan som hon bar på Oscarsgalan 2001! Reykjavik erbjuder även högklassiga restauranger där fisk och skaldjur ofta finns på menyn.
Med hyrbil kan man enkelt ge sig ut på äventyr och ett av Islands mest populära turistmål är Blå Lagunen som ligger mitt i ett lavalandskap och bjuder på en “spa-pool” i storformat. Det turkosfärgade vattnet består av alger och mineraler och håller stadigt en året runt temperatur på ca +40 C. Det sägs att ett dopp i vattnet ska motverka hudsjukdomar och åldrandet av huden.

Om Reykjavik Island, Europa

Reykjavik är ett populärt resmål för den som vill kombinera ett trendigt stadsliv med magiska naturupplevelser i nordiskt klimat.

Reykjavik har utvecklats till en modern och trendig stad och trots att den är förhållandevis liten finns ett rikt stadsliv med stort utbud av shopping, restauranger och nattklubbar. De största shoppingstråken ligger längs Laugavegur och Austurstraet där du också finner en del uteställen. Reykjaviks äldsta pub ”Tuppen på pinnen” är väl värd ett besök och rekommenderas varmt till turisterna. Resenärerna åker inte till Reykjavik enbart för dess stadsliv utan för den fantastiska natur Island har att erbjuda.

Från staden arrangeras en mängd resor till populära sevärdheter runt omkring. Den blå lagunen är kanske den mest kända av dem, ett geotermiskt spa av varma källor som håller behagliga 36–39 grader oavsett årstid. En utflykt till den Gyllene Cirkeln är annars ett bra sätt att få se det typiskt isländska landskapet och i turen ingår gejsrar, vattenfallet Gullfoss och nationalparken Pingvellir.

Med utgång från Reykjavik erbjuds också valskådning där en rad olika marina arter kan upplevas till sjöss. Väl tillbaks i staden är Hallgrimskyrkan en populär sevärdhet som tack vare dess 70 meter över havet är Islands högsta byggnad. Uppifrån klocktornet har besökaren en fantastisk utsikt över staden. Den bästa tiden att resa hit är under sommarperioden, juni till augusti. Då ligger dagstemperaturen på 14 grader och det är som allra ljusast. Men ett besök under vinterhalvåret har också sin charm då norrskenet kan på ses Island.

Vy över Reykjavik
1 / 1