Resor till Ras al Khaimah

Resor till Ras al Khaimah

Om Ras al Khaimah

Ra´s al Khayma som tillhör Förenade arabemiraten har ett solsäkert klimat och vackra sandstränder – perfekt för barnfamiljen. Ökenturer, shopping, otroliga hotell och bra golf är andra aktiviteter landet erbjuder. Hit kan du resa året runt.

Jämför paketresor till Ras al Khaimah

Flyg till Asien när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Ras al Khaimah

Om Ras al Khaimah Asien

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Sandstrand
Sol & bad
Vattensport

Ras al Khaimah i Förenade Arabemiraten är ett resmål för dig som har tröttnat på de klassiska charterdestinationerna och vill upptäcka en spännande kultur i ett underbart klimat.

Självklart är klimatet lika bra som i något av grannemiraten. Det innebär solsken och varma temperaturer även under vinterhalvåret vilket har gjort det till något av en höstlovsfavorit bland barnfamiljer när temperaturen ligger runt 30 grader på dagarna. Även andra resenärsgrupper beger sig gärna hit tack vare god mat och många vackra stränder med vajande palmer. Ras al Khaimah ligger nämligen intill Persiska viken där det är skön badtemperatur i havet året om, och inte ens under de kallaste månaderna blir vattnet svalare än cirka 22 grader.

Precis som i övriga Förenade Arabemiraten kan Ras al Khaimah innebära något av en spännande kulturkrock till en början. Landet är till största delen muslimskt vilket innebär vissa restriktioner när det kommer till försäljning av alkohol. Samtidigt finns det också ett betydande muslimskt kulturarv i landet som exempelvis många vackra moskéer. Ras al Khaimah är också ett modernt emirat i meningen att det finns gott om bra shopping liksom ett kanske överraskande bra restaurangutbud med mat från alla världens hörn. Ett särskilt populärt resmål är ruinerna i Shimal som är en gammal bosättning som går tusentals år tillbaka i historien.

Hilton beach Resort i Ras al Khaimah
1 / 5
Vår mysiga strand
2 / 5
3 / 5
Thinkstock
solnedgång över Ras al Khaimah
4 / 5
5 / 5
Thinkstock

Abu Dhabi och Ras al Khaimah

Förenade Arabemiraten Lola66, 26 okt. 2016
Updaterad av Spirello för 7 år sedan
1
Hej! Någon som vet hur man enklast tar sig till Abu Dhabi från Ras al Khaimah och har tips på vad vi ska se? Jag vill gärna till Sheijk Zayed Moské. Tips på bra hotell i Abu Dhabi? Behöver absolut inte vara lyx. Vi ska åka till Ras al Khaimah i mitten av november. Vi har bokat hotell med ...

Resa till Hajarbergen Ras al Khaimah

Förenade Arabemiraten Sbp, 10 mars 2014
Updaterad av Sbp för 10 år sedan
0
Hej! Om en vecka åker jag och en vän till Ras al Khaimah. Har läst om Hajarbergen och den vackra naturen. Är det någon som vet hur man enklast tar sig dit? Andra tips på aktiviteter mottages varmt. Tack!

Tps att göra i Ras al Khaimah med familj.

Förenade Arabemiraten Mirreli, 23 aug. 2013
Updaterad av Mirreli för 10 år sedan
2
Hejsan, skall bo några dagar med familj på Blue Star – Al Hamra Fort Hotel & Beach Resort i februari. Efter flyttar vi oss till Dubai Marina där vi skall spendera resterande dagar. I Dubai känns det som om vi har koll på vad vi göra så jag skulle vilja ha lite tips på familjevänliga aktiviteter, ...

Ras al khaimah

Förenade Arabemiraten Emeliesvensson, 25 dec. 2012
Updaterad av Emeliesvensson för 11 år sedan
0
hej. någon som varit i ras al khaimah i slutet av januari som kan berätta för mig hur vädret är den tiden på året? vill åka på en sol- och badsemester en vecka och läser olika information om vädret /Emelie

Ras Al Khaimah

Förenade Arabemiraten Anderspetter, 28 jan. 2012
Updaterad av Anderspetter för 12 år sedan
0
Hej! Är det någon som varit och solat och badat där? Har varit förut i Dubai trivdes jätte bra där.' Men kanske kan man pröva Ras Al Khaimah istället. Hur är prisnivån,läste att det var bra snorkling där. Några tipps åker nog i Mars. Landade i Sharjah hur är flyg platsen. Anders

Taxi ras al khaimah-dubai

Förenade Arabemiraten Malin_en, 19 jan. 2017
Updaterad av Malin_en för 7 år sedan
0
Hej! Jag ska åka till ras al khaimah en vecka i början på februari. Undrar om någon vet hur mycket på ett ungefär det kostar att åka taxi mellan RAK och Dubai? Eller finns det något annat smidigt sätt att ta sig däremellan, buss kanske? Tack på förhand :)