Upptäck Montenegro

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: ssusanne, medlem sedan 2009
Vackra vyer och underbar natur i kombination med aktiviteter och strandliv. Montenegro har något för alla smaker och är hitills ganska oupptäckt bland svenska besökare.
Publicerad 12 juli 2010

Har du tröttnat på de vanliga charterresmålen och vill uppleva en varierad semester? Då är det kanske dags att prova Kroatien charmiga granne.

Montenegro är otroligt vackert och vi blev förvånade över den stora variationen, berättar Susanne som besökte badorten Budva förra sommaren.

Stranden är jättehärlig, med fina strandsängar och riktig loungekänsla! Vi hittade också ett stort torg vid havet med mycket kul underhållning för barnen, fortsätter hon.

Sola och bada på Budvanska Rivieran

Montenegro lockar med en alldeles egen riviera vid Adriatiska Havet och stränderna sträcker sig flera mil längs kusten. Petrovac, Becici och huvudorten Budva ligger alla längs den Budvanska Rivieran. Vattnet är liksom i grannlandet Kroatien kristallklart och stränderna är ofta finkornig sand eller klappersten. Det finns också gott om härliga klippbad.

Vackra vyer och aktiva äventyr

Men Montenegro har inte bara härliga bad, utan också vacker natur och bäddar för riktiga äventyr. Mer än femtio procent av landets yta ligger tusen meter (eller mer) över havet och utsikten är på många platser riktigt storslagen. Namnet Montenegro som betyder “svarta berg” är därför riktigt passande! Förutom berg hittar du också djupa fjordar och ravinen Tara är faktiskt näst störst i världen, efter Grand Canyon. Om du känner dig äventyrlig kan du både prova exempelvis forsränning, klättring eller paraglidig i underbara omgivningar.


Snabbfakta Montenegro

Huvudstad: Podgorica.
Tidsskillnad: Ingen.
Valuta: Euro.
Charter: Apollo och Solresor har resor till Budvanska Rivieran respektive Herceg Novi nära gränsen till Kroatien.
Läge: Gränsar till Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Kosovo och Albanien.


Flyg till Montenegro
Sista minuten till Montenegro