Sveriges bästa havsbad

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det finns många fina badplatser i Sverige, med fina sandstränder och het after beach. Vi har valt ut de bästa – Tylösand, Pite havsbad och sex andra favoriter.
Publicerad 8 juni 2020

Är du ute efter den perfekta badplatsen så finns den kanske närmre än du tror. Vi har valt ut flera vackra badplatser som du kan besöka i sommar, antingen över dagen, under en weekend eller för en längre semester.

Tylösand utanför Halmstad

Tylösand ligger utanför Halmstad och har en strand med sanddyner som får dig att tro att du befinner dig utomlands. Sanden är ljus och finkornig och stranden sträcker sig hela fyra kilometer. Pulsen är hög på after beachen och stämningen alltid på topp, med Hotel Tylösand precis ovanför stranden. Från mitten av juni till mitten av augusti finns legitimerade livräddare på plats längs stranden.

Se alla hotell i Halmstad

Pite Havsbad

Pite Havsbad är kanske norra Sveriges absolut bästa badplats med en kilometer lång sandstrand och kallas ofta för Norrlands Riviera. Förutom härliga bad så finns det många aktiviteter, som go-cart och beachvolleyboll. Här finns också en stor camping- och turistanläggning med äventyrsbad, spa och restauranger.

Se alla hotell i Piteå

Långholmen i Stockholm

Stockholm består av en vacker skärgård, men orkar du inte ta dig ut dit så passar Långholmen perfekt. Här vid Söder Mälarstrand nära city finns både strand- och klippbad. Perfekt om du vill svalka dig mellan shoppingvarven i sommar. Fram till 1974 var Långholmen en fängelseö. Idag är fängelset ett vandrarhem och ett fängelsemuseum.

Se alla hotell i Stockholm

Skrea strand i Falkenberg

I Falkenberg lockar Skrea strand, en två kilometer lång strand med höga sanddyner, badhytter från 1930-talet och en 250 meter lång badbrygga. Längst vattnet finns det dessutom många glasskiosker och serveringar för den som vill varva något gott med härliga dopp. Mitt på stranden hittar du Falkenberg strandbad.

Se alla hotell i Falkenberg

Falsterbo strandbad i södra Skåne

Falsterbo ligger mellan Malmö och Trelleborg och nedanför golfbanorna ligger Falsterbo strandbad, ett litet badparadis. Här får du kilometerlånga sandstränder med ljus sand, perfekt för barnfamiljer eftersom vattnet är långgrunt. I kommunens turistcenter finns ett naturum där du kan lära dig mer om geologi och naturvård.

Se alla hotell i Skåne

Tofta strand på Gotland

Gotland är en riktigt favorit på sommaren och många säger att det är precis som att komma utomlands. Öns mest kända badplats är Tofta strand, som lockar med vit sand, turkost hav och ett hett tempo på after beachen. Dessutom finns det pool och minigolf för den som inte tycker att stranden räcker.

Se alla hotell på Gotland

Apelviken i Varberg

Apelviken är en långgrund vik i Varberg med en lång strand, perfekt för barnfamiljer som vill svalka sig i Kattegatts vågor eller vill lära sig att surfa. Längs stranden finns kiosk, minigolfbana och ett antal restauranger med blandat utbud och pris - från grillat på Johns Place till fooftruck och burgare på Surf Saloon. I ena änden ligger dessutom en femstjärnig campingplats med restaurang, uppvärmd pool och aktiviteter för hela familjen.

Se alla hotell i Varberg

Grebbestad i Bohuslän

Grebbestad är en sommarfavorit i Bohuslän med många sköna bad på både sandstränder och från klippor. Längs Grebbestadsbryggan finns små butiker, restauranger och bra underhållning. Dessutom är det nära till fler sköna sommarstäder som Tanum med turistanläggningen Tanumstrand och charmiga Fjällbacka.

Se alla hotell i Grebbestad

Planera din hemester på Reseguiden

Jämför alla hotell i Sverige
Weekendpaket och andra erbjudanden i Sverige
Läs mer tips & guider om Sverige


Weekend i Sverige

Stanna hemma i sommar – härliga erbjudanden i Sverige