Bo på ett slott eller herrgård i Sverige

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Tjolöholms Slott
Foto: Häringe Slott
Foto: Färna Herrgård
Foto: Tofta Herrgård
Foto: Hooks Herrgård
Foto: Hedenlunda Slott
Foto: Häckeberga Slott
Bo som en kung eller drottning på en av Sveriges fina slott eller herrgådar. Här listar vi 7 hotell med natursköna omgivningar för en skön semester.
Publicerad 17 juni 2020

Häringe Slott, söder om Stockholm

I Västerhaninge strax söder om Stockholm ligger Häringe Slott idylliskt beläget. Slottet från 1657 minner om en svunnen tid av prakt och överdåd. Storstaden känns långt bort när du vandrar över de vidsträckta ägorna, granne med skärgården och ett stort naturreservat. På Häringe hittar ni Sveriges första utomhuspool med olympiska mått, en skärgårdsbastu och en klassisk kägelbana från 1930-talet.

För bokning och mer information om Häringe Slott

Färna Herrgård, Bergslagen

Den vackra herrgården med anor från 1700-talet ligger i en ekopark omgiven av två sjöar. Herrgården innehar mycket historia då den har varit del av ett gammalt järnbruk. Köket är prisbelönt, maten lagas på lokala råvaror från grannbönderna och har fyra sommelierer. Relaxa på herrgårdens spa med uppvärmd utekälla och fyll lungorna med frisk luft från Bergslagens trollskogar. På Färna Herrgård blandas naturupplevelser, god mat och aktiviteter med klassiskt herrgårdsboende.

För bokning och mer information om Färna Herrgård

Tofta Herrgård, Bohuslän

Tofta Herrgård ligger naturskönt beläget på västkusten – nära havet mellan Marstrand och Kungälv. Herrgården är familjeägd och kulturminnesmärkt, och fokuserar på småskalighet och kvalité. Den lugna och trivsamma herrgårdsmiljön bjuder in till en avkopplande vistelse med god mat, promenader utmed kusten eller i Tofta naturreservat, golf, ridning på islandshästar eller cykling kring Toftahalvön eller närliggande cykelstigar. Under sommaren finns även kafé och sommarteater på gården.

För bokning och mer information om Tofta Herrgård

Tjolöholms Slott, Göteborg

Tjolöholms Slott ligger vackert beläget vid havet i Fjärås, söder om Göteborg. Här bor ni i pittoresk slottsmiljö. Slottet från 1904 är brittiskt influerad och har en stor slottsträdgård som vetter mot havet. Godset har milslånga promenadsstigar bland ekskogar och strandängar. På slottsområdet finns ett barnvänligt café, servering i Storstugan Afternoon Tea under vår och höst.

För bokning och mer information om Tjolöholms Slott

Hooks Herrgård, Småland

Söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård och speglar sig i Hokasjöns vatten. Denna 1700-tals idyll ligger vackert mitt i det småländska lugnet. Intill herrgården finns ett härligt spa där du kan njuta av avkopplande bad i varma & kalla källor och på anläggningen finns 36 vackra golfhål. I herrgårdens kök tillagas gourmetmat av högsta klass och den nya restaurangen bjuder på fantastisk utsikt över sjön.

För bokning och mer information om Hooks Herrgård

Hedenlunda Slott, Sörmland

Hedenlunda Slott ligger naturskönt i Vadsbro socken, mitt i Sörmland. Med sin unika miljö och fantastiska natur har Hedenlunda Slott varit en plats för rekreation i över 1000 år. På Hedenlunda Slott kan du njuta av den magiska slottsmiljön, ta en promenad i slottsparken eller koppla av på slottets spa. Middag serveras i Kungasalen på slottet och är en upplevelse sent att glömma.

För bokning och mer information om Hedenlunda Slott

Häckeberga Slott, Skåne

Häckeberga Slott ligger i Lunds kommun, inbäddat i ett vackert naturreservat. Här sover ni gott i vackra hotellrum, andas in den friska luften, njuter av de fina omgivningarna och äter goda måltider. Välj mellan flera olika övernattningspaket, som till exempel Golfpaketet, Gåsamiddagspaketet eller Sommarpaketet. Under din vistelse här kan du njuta av den vackra naturen genom att ta en promenad runt sjön eller hyra en båt och testa fiskelyckan. En vistelse här är som balsam för själen.

För bokning och mer information om Häckeberga Slott

Planera din hemester på Reseguiden

Jämför alla hotell i Sverige
Hotellpaket i Sverige
Läs mer tips & guider om Sverige


Hotellpaket i Sverige