Sveriges bästa badplatser vid havet

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Terese
Foto: paulina, medlem sedan 2006
Foto: Thinkstock
Det finns många fina badplatser att njuta av i Sverige, med sköna bad, härliga sandstränder och het after beach. Vi har valt ut de åtta bästa – här badar du i havet i Sverige.
Publicerad 2 juli 2014

Många flyr landet när semestern börjar, men är du ute efter den perfekta badplatsen så finns den kanske närmre än du tror. Förra året levererade Sverige en kanonsommar och vi håller tummarna för att det blir en repris i år. Vi har valt ut flera vackra badplatser som du kan besöka i sommar, antingen över dagen, under en weekend eller för en längre semester.

Tylösand utanför Halmstad

Tylösand ligger utanför Halmstad och har en strand med sanddyner som får dig att tro att du befinner dig utomlands. Sanden är ljus och finkornig och stranden sträcker sig sju kilometer. Pulsen är hög på after beachen och stämningen alltid på topp, med Hotel Tylösand precis ovanför stranden. Halmstad blev dessutom i år utsedd till Årets Sommarstad här på Reseguiden.
Se alla hotell i Halmstad

Långholmen i Stockholm

Stockholm består av en vacker skärgård, men orkar du inte ta dig ut dit så passar Långholmen dig perfekt. Här vid Söder Mälarstrand nära city finns både strand- och klippbad. Perfekt om du vill svalka dig mellan shoppingvarven i sommar.
Se alla hotell i Stockholm

Pite Havsbad i Piteå

Pite Havsbad är kanske norra Sveriges absolut bästa badplats med en kilometer lång sandstrand och kallas ofta för Norrlands Riviera. Förutom härliga bad så finns det många aktiviteter, som go-cart och beachvolleyboll. Här finns också en stor camping- och turistanläggning med äventyrsbad, spa och restauranger.
Se alla hotell i Piteå

Skrea strand i Falkenberg

I Falkenberg lockar Skrea strand, en två kilometer lång strand med höga sanddyner, badhytter från 1930-talet och en 250 meter lång badbrygga. Längst vattnet finns det dessutom många glasskiosker och serveringar för den som vill varva något gott med härliga dopp. Mitt på stranden hittar du Falkenberg strandbad, som i år utsågs till Sveriges mest romantiska hotell här på Reseguiden.
Se alla hotell i Falkenberg

Falsterbo strandbad i södra Skåne

Falsterbo ligger mellan Malmö och Trelleborg och nedanför golfbanorna ligger Falsterbo strandbad, ett litet badparadis. Här får du kilometerlånga sandstränder med ljus sand, perfekt för barnfamiljer eftersom vattnet är långgrunt. Dessutom är after beachen het för den som vill förlänga dagen.
Se alla hotell i Falsterbo

Tofta strand på Gotland

Gotland är en riktigt favorit på sommaren och många säger att det är precis som att komma utomlands. Öns mest kända badplats är Tofta strand, som lockar med vit sand, turkost hav och ett hett tempo på after beachen. Dessutom finns det pool och minigolf för den som inte tycker att stranden räcker.
Se alla hotell på Gotland

Apelviken i Varberg

Apelviken är en långgrund vik i Varberg med en lång strand, perfekt för barnfamiljer som vill svalka sig i Kattegatts vågor. Längst stranden finns flera kiosker och minigolfbanor. I ena änden ligger dessutom en femstjärnig campingplats med restaurang, uppvärmd pool och aktiviteter för hela familjen.
Se alla hotell i Varberg

Grebbestad i Bohuslän

Grebbestad är en sommarfavorit i Bohuslän med många sköna bad på både sandstränder och från klippor. Längst Grebbestadsbryggan finns små butiker, restauranger och bra underhållning. Dessutom är det nära till fler sköna sommarstäder som Tanum med turistanläggningen Tanumstrand och charmiga Fjällbacka.
Se alla hotell i Grebbestad


Hotell i Sverige

Sverige

Karta över Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21