Sommarens sista resor till Kreta

Linae
Reseguiden, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Rosa stränder med ljumna bad, städer med lädershopping och mysiga gränder. Kreta är ett kap oavsett vad du reser hit för och med vem.
Publicerad 3 juli 2017

Kreta har länge varit ett av Grekland mest populära resmål. Här finns historiska platser som Knossos, naturupplevelser som Samaria-ravinen och intressanta platser som halvön Gramvousa med sin venetianska borg och kritivita stränder. Kreta är en stor ö, så vill du fly de största turistströmmarna finns det gott om plats att gömma dig på. Staden Chania må ha en hel del turister, men är ändå värd ett besök. I de mysiga gränderna hittar du den ena mysiga restaurangen efter den andra, många med servering under bar himmel omgivna av blommor i regnbågens alla färger. Här ger vi dig sommarens och sensommarens alla charterresor till Kreta. Priserna gäller när två vuxna reser och bor tillsammans med avresa senast den här veckan. Längst ner kan du även se alla sista minuten-resor som finns kvar.


Sommarens sista charterresor till Kreta

Jämför alla resor

Här kan du se alla sista minuten-resor till Kreta.

Om Kreta Grekland, Europa

Barnvänligt
Matupplevelser
Nattliv
Natur
Romantiskt
Sandstrand
Shopping

Här på Kreta finns det något för alla. Ön är full av härliga sandstränder, vacker natur, vandring i världsklass, unika ruiner och ett perfekt klimat.

De mest populära badorterna ligger på nordvästra delen av Kreta, här finns Rethymnon och de många mindre städerna på Chaniakusten. På övriga ön finns det bra stränder i lyxorten Elounda och vid Paleochora och Kastelli. Större delen av Kreta består av dramatiska bergskedjor, med det 2 456 meter höga berget Ida som högsta punkt. Det bergiga landskapet gör att alla buss- och bilresor tar mycket längre tid än man kan tro. Men bergen gör också att det finns många spännande stigar för dig som gillar cykling eller vandring.

På Kreta hittar du de flesta av de typiska maträtter som finns i övriga Grekland. Några typiska Kreta-ingredienser är sniglar, bergsget och den rökta apaki-skinkan.

Nästan överallt på Kreta kan du se rester av en av forntidens mest spännande kulturer - minoerna. Ruinerna av deras ståtliga palats finns bland annat i Phaistos, Gortys och Malia. Det mest kända minoiska palatset är Knossos utanför Heraklion. Här hittar du berömda väggmålningar och världens äldsta tron.

4tim
Flygtid från Stockholm