Sommarens charternyheter 2020

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Apollo
Foto: Shutterstock
Foto: TUI
Glöm vintern och mörkret för ett tag - nu är det på dags att planera sommarens resa. Vi har tittat närmare på fem av sommarens nyheter från de största researrangörerna.
Publicerad 10 januari 2020

1. Koncepthotell med träning och hälsosam mat

 
Lovade du att ta träningen på större allvar under det nya året? Aktiva resor är en av årets växande trender och är särskilt populärt i kombination med sol, avkoppling och hälsosam, god mat. Reseföretagen erbjuder nu sina egna koncepthotell med allt från tennis, SATS ELIXIA-timmar, hälsosam kost, träning och yoga - för att bara nämna några. Här kan du delta i flera gruppträningspass per dag och spendera pauserna med en bra bok i solstolen eller svalka dig i havet. Apollo öppnar sin första Mondo-familj på Kreta sommaren 2020, kallad Alegria Beach Resort och här finns ett brett utbud av olika träningsaktiviteter. Här får du fyra träningspass gratis per dag och morgonyoga 3-5 gånger i veckan, alla med skandinavisktalande instruktörer. På hotellet kan du också spela beachvolleyboll och strandfotboll, träna vattengymnastik och aerobics, eller ta en joggingtur.

Tips!

Ett av Europas största sporthotell finns på Fuerteventura och kallas Playitas Hotel. Detta sporthotell passar alla aktivitetsnivåer, åldrar och önskemål med över en miljon kvadratmeter fitnessmöjligheter. Kanarieöarnas största fitnesscenter inkluderar tennisbanor, ett cykelcenter, en olympisk 50-meterspool, en 18-håls golfbana och gott om träningstider.
Charterresor med träningshotell

2. Apollo satsar på det äkta Lesbos

 
Lesbos är Grekland tredje största ö, och här öppnar bland annat Apollo ett helt nytt Mondo Boutique-hotell i en gammal olivfabrik som heter Porto Plomari. Lesbos ger dig det autentiska Grekland och är känt som olivön med 13 miljoner olivträd - bara olivoljan i sig är värt resan. Efter att ha varit associerad med flyktingar i media har ön haft brist på turister senaste åren men är nu redo att välkomna alla tillbaks. Detta är en ö att förälska sig i, med mysiga familjeägda tavernor, pittoreska byar och en gästvänlig lokalbefolkning som gärna tillbringar eftermiddagarna på det lokala caféet. På denna vackra ö hittar du fina sandstränder, ett skiftande landskap, frodiga fält, tallskogar och olivlundar, varma källor, marknader och massor av läcker lokal mat … listan är lång. Här bor även en liten gemenskap av konstnärer, så ön är full av små gallerier och hantverksbutiker.
Charter till Lesbos

3. Vandringsturer med yoga, elcykel och golf

 
Ta dina semesterupplevelser till nya höjder! Nu erbjuder STS Alpresor nya kombinationsresor, vandring kombinerat med yoga, elcykel och golf. De säger sig se en tydlig trend i att fler väljer en aktiv semesterstil. Många är trötta på att ligga stilla på en sandstrand och vill uppleva mer. Intresset för vandring i Alperna har ökat mycket de senaste åren, och i sommar spår STS Alpresor att kombinationsresorna med vandring kommer att öka ytterligare. Med ett stillasittande vardagsliv och kontorsjobb är natur och rörelse den nya lyxen.
Charter med STS Alpresor
Erbjudande för aktiv resa

4. Albanien - ny familjefavorit

 
Albanien fortsätter att växa i popularitet, och i år har bl.a. Apollo ännu mer fokus på nya destinationer i Albanien. Apollo var den första researrangören, redan 2015, som anordnade en resa till Saranda. Nu finns ytterligare två destinationer: Durres Riviera (flyg direkt till Tirana), och Dhermi (flyg direkt till Korfu). Albanien är fortfarande relativt oupptäckt, så här har du möjlighet att utforska en spännande och något annorlunda destination. Saranda är en liten och mysig semesterstad perfekt ställe för snorkling och att njuta av fisk- och skaldjursrätter till ett bra pris. Det albanska köket är starkt inspirerat av det italienska, så här finns god mat på menyn. Kombinationen av fina stränder, spännande historia och inte minst sommarens coolaste prisnivå är några av orsakerna till att det tidigare oupptäckta Albanien har blivit så populärt.
Charter till Albanien

5. TUI's tre koncepthotell


För att göra det lättare att hitta det koncept som passar dig bäst har TUI gjort en “makeover” av sitt varumärke. Företagets tre hotellkoncept; TUI Sensimar, TUI Family Life och TUI Blue hotell har ändrat namn till TUI Blue - For Two, TUI Blue - For Families och TUI Blue - For All. TUI Blue-konceptet blir ännu mer lokalt och autentiskt, då de arbetar för en mer hållbar turism. De hotell som omfattas av TUI Blue kommer att arbeta tillsammans för en mer hållbar turism. Initiativet heter Sustainable BLUE och fokuserar på tio specifika områden som hotellen kommer att arbeta med - exempelvis åtgärder att spara vatten, minska koldioxidutsläppen per gäst och minska förbrukningen av engångsplast. Trots förändringen kommer gästerna fortsatt få de skräddarsydda erbjudanden som de är vana vid.
Charterresor med TUI

Jämför alla resor i sommar

Hitta charterresor i juli
Hitta flyg
Hitta hotell


Erbjudanden kategori Sol & Bad