Skidsemester för barnfamiljen

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Branas.se
Foto: www.zellamsee-kaprun.com/
Foto: Langley
Många älskar att åka på en skidsemester på vintern. Att känna farten i backen, dricka varm choklad, basta och sitta framför en öppen spis, eller kanske ta några svängom på afterskin. Det finns många skidorter där hela familjen kan ha en härlig vecka tillsammans. Här har vi tagit fram resmål som passar barnfamiljen bäst.
Publicerad 7 december 2015

Du och din familj kan få en riktigt härlig skidsemester tillsammans oavsett om ni väljer att resa ner till Alperna, över till Norge eller till en skidort här i Sverige.

Sverige

Sälen
Familjernas favorit, Sälen, har flera skidområden att välja mellan. Samtliga passar bra för barnfamiljen. Här finns hotell, stugor, lägenheter och lodger. Alla Sälens skidorter har många aktiviteter för stora och små. Det finns också flera restauranger och många butiker. I Lindvallen finns upplevelsevärlden Experium med äventyrsbad, surfing inomhus och 3D-bio om benen är trötta.
Hitta hotell i Sälen här.

Åre
Åre är en internationell skidort som passar alla. Barnfamiljen gillar framförallt områdena Björnen, Rödkullen, Tegefjäll och Duved. Välj att bo på hotell i Åre by eller hyr en stuga nära liften i de mer barnvänliga områdena. Till Åre åker ni bekvämt med nattåg från Malmö, Göteborg eller Stockholm alternativ flyger via Stockholm till Åre/Östersund airport.
Sök hotell i Åre här.

Branäs
Branäs är ett barnvänligt skidområde med många aktiviteter för barnen. Här anordnas skattjakter, skidtävlingar och skoterturer med mera. Välj att bo i lägenheter, lodger eller stugor i Branäs by eller precis vid backen. Skiduthyrning och skidskola finns och vill du maximera skidåkningen finns även kvällsskidåkning.
Läs mer om Branäs.

Norge

Hemsedal
Här möts ni av en härlig fjällmiljö med långa nedfarter som passar alla. Byn ligger mitt emellan Oslo och Bergen och åker du inte bil går flera bussturer till Hemsedal. I Hemsedal finns flera olika boendealternativ och självklart även skidskola och skiduthyrning.
Sök hotell i Hemsedal här

Alperna

Österrike
Wagrain är en skidort där du hela tiden har nära till liften och backarna. Passar perfekt för familjen med små barn då systemet är utformat så att hela familjen kan följas åt oavsett kunskap på skidorna. Här finns skidskola och badland. Lion Alpins familjehotell Grafenberg Resort passar utmärkt med 50 meter till närmaste liften, bufférestaurang, barnklubb, poolområde och skiduthyrning.

Andra orter i Österrike som passar bra för barnfamiljen är Zell am See som passar för er med mindre och mellanstora barn, och Schladmin som passar er med lite äldre barn/ungdomar. Wagrain och Zell am See har också garanti för skandinavisk skidskola.
Sök flyg till Salzburg här.

Frankrike
Alpe d’Huez är en barnvänlig skidort mitt i de franska alperna. Orten har många soltimmar och ett mysigt centrum med butiker, restauranger och en uppvärmd utomhuspool. På Langleys hotell Hotel le Petit Prince erbjuds skidskola, barnklubb, skiduthyrning och nära till backarna.

Langleys Hotel La Vielle Ferme i Serre Chevalier är väldigt charmigt och har större hotellrum för hela familjen. Hotellet är en ombyggd bondgård vilket ger det sin charm. I Serre Chevalier är det solsäkert och det finns många härliga pister för alla åkare.

Les Deux Alpes är skidorten som är upp och ner. De lätta och bästa pisterna för nybörjaren ligger högst upp i systemet och de svåraste och tuffaste längst ner mot byn. Det går liftar upp till de lätta backarna. I byn finns en isrink och en uppvärmd utomhuspool. Passar de lite äldra barnen som kan börja på toppen och sen utvecklas och ta sig ner till de lite tuffare nedfarterna. I byn är det livligt med många barer och klubbar samt många restauranger.

Sök charter till Alperna här.
Sista minuten-resor till Alperna
Se alla erbjudanden om skidresor.


Skidresor till Alperna