Semestra vid italienska Gardasjön

Vilma
Reseguiden

Foto: Thinkstock
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
I norra Italien hittar du Gardasjön, ett resmål för dig som är ute efter natur, kultur och goda viner. Här guidar vi dig till den perfekta semestern vid den populära och vackra sjön.
Publicerad 21 juni 2018

Gardasjön är Italien största och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Resmålet ligger i norra Italien vid Alpernas fäste mellan Venedig och Milano. Under din semester här lär du känna både den glittrande sjön och byarna som ligger utmed den, små och charmiga med gamla stadskärnor och smala gränder.

Upplev Gardasjön på bästa sätt – med båt

Vackra Gardasjön bildades under istiden och lockar med glittrande och klart vatten. Du upplever sjön som allra bäst genom att ta en båttur på den. Härifrån får du otroliga vyer över den klippiga västra kusten och de mysiga och familjevänliga byarna vid östra stranden. Den här vägen är också ett trevligt transportsätt att ta sig mellan de olika byarna, det är inte särskilt dyrt och det finns många färjor att välja mellan.

Garda – perfekt utgångspunkt för din resa

Garda är den perfekta staden att bo i under din vistelse här. Det är en mysig gammal fiskeby som ligger vid den sydöstliga delen av sjön. De små och slingriga gatorna är livliga med butiker, restauranger och är du sugen på en promenad så finns det en populär strandpromenad som är kantad av olivträd och palmer.
Hotell i Garda

Området lockar med flera vackra byar

Längs sjön ligger många vackra byar som är värda ett besök. Desenzano är Gardasjöns sydligaste stad och här kan du se monument från bland annat Romartiden, shoppa och promenera längst strandpromenaden. Sirmione är kanske vackrast av byarna, nästan som hämtad från en saga. Här finns ruiner från en romersk villa, en gammal borg och fantastisk natur.

Missa inte heller Riva del Garda i norr och eleganta och vinrika Bardolino. Både Limone Sul Garda och Malcesine passar perfekt för dig som vill vandra eller cykla. Öster om Gardasjön ligger Verona, där kärlekshistorien om Romeo och Julia utspelades.

Aktiviteter för hela familjen

Åker du till Gardasjön så finns det något att göra för hela familjen. Norra delen av sjön är inramad av vackra berg och här finns det många härliga vandringsleder att utforska för den som vill vara aktiv på semestern. På södra sidan av sjön ligger Italiens största nöjespark Gardaland, perfekt för hela familjen. I närheten ligger även vattenparken Aquaparadise och filmvärlden Movie studios.

Det finns golfbanor på båda sidorna av sjön så är du golfintresserad så är det bara att välja mellan en av alla 18-hålsbanor. Dessutom finns det många fina stränder perfekta för sköna bad. Oavsett vad du gör så är klimatet härligt med störst solchanser mellan maj och september.

Bila till Gardasjön

Det är smidigt och enkelt att bila till Gardasjön eftersom norra Italiens motorvägar går ända fram. Dessutom får du möjlighet att upptäcka mycket på vägen, Tyskland är till exempel en vanlig väg att åka genom och erbjuder många fina stopp. Väl på plats kan du använda bilen för att ta dig runt sjön. Avstånden mellan byarna är korta och det tar ungefär en dag att köra runt hela sjön. Dessutom är trafiken här inte så hetsig som kring andra Medelhavsländer.

Åk på gruppresa med buss

Ett bekvämt sätt att få uppleva Gardasjön är att åka med en arrangerad bussresa. I priset ingår oftast reseledare, övernattning på hotell, frukost och middag. Dessutom finns det massor av härliga utflykter att delta i. Det här resesättet är perfekt om du inte är sugen på att flyga och samtidigt vill lära känna nya människor.

Flyg till Gardasjön

Förutom bilvägen så kan du ta flyg hit. Ett snabbt sätt är att flyga till Bergamo och sedan ligger Gardasjön 11 mil bort. Det går bra förbindelser med både tåg och buss från flygplatsen till orterna kring sjön. Du kan även ta flyg till Milano, Bologna eller Venedig, som alla ligger ungefär 16 mil från Gardasjön. Flygtiden är på ungefär två och en halv timme.

Hitta resan till Italien på Reseguiden

Alla resor till Italien
Flyg till Italien
Tips och inspiration Italien

Semestra i Italien


Erbjudanden – Italien