Publicerad 28 augusti 2009

San Francisco har länge varit en mångkulturell stad, som lockat människor sedan flera århundraden tillbaka. Alla möjliga folkslag har bosatt sig i San Francisco genom tiderna, allt ifrån guldletande kineser till framåtsträvande skandinaver. Detta har sakta lett till att staden har utvecklat många positiva sidor som för förstagångsbesökaren kan vara något helt underbart att utforska.

Chinatown

San Franciscos eget Chinatown sägs enligt dess hemsida vara världens största asiatiska bosättning utanför Asien. Detta märks när man går omkring på de detaljfyllda gatorna som alla dränks i traditionella kinesiska restauranger och amerikanska souvenirbutiker. Flera dagar av San Francisco-besöket kan läggas endast i Chinatown, här finns något för alla typer. Oavsett om du letar efter en jättedrake på tre meter eller söker efter de bästa lyckokakorna.

Fisherman’s Wharf

Stadens stolta sida som de flesta turister besöker är stadsdelen Fisherman’s Wharf som erbjuder en mängd aktiviteter för såväl barnfamiljen som för pensionärsgruppen. I Fisherman’s Wharf kan man insupa den genuina atmosfären från stadens gamla fiskarbåtar och njuta i stora drag. Vill du hitta på något kul i några timmar ska du bege dig till Pier 39 som är Fisherman’s Wharf stora turistmagnet. Piren, som är fylld med diverse affärer, restauranger och inte minst de berömda sjölejonen, lockar miljontals besökare varje år. Ett besök i San Francisco är inte komplett förrän man har stått på Pier 39 och sett ända bort till den rödlysande Golden Gate Bron.

Haight Ashbury

En av de få stadsdelar i San Francisco som skapades av amerikaner är Haight Ashbury. På 1960-talet demonstrerade upprörda studenter från Berkeleys universitet på gatorna i San Francisco med mottot Fri Kärlek. Fortfarande idag lever ordet ”Peace” kvar i San Franciscos psykedeliska stadsdel Haight Ashbury. En promenad i statsdelen blir lätt fylld med besök i second hand-affärer och snabbfik på gamla hippiehak. Om man letar noga, kan man hitta en hel del gamla hippies som har bott kvar i San Francisco sedan ”Summer of Love” 1967.

Dessa tre stadsdelar var bara ett smakprov på vad den världskulturella storstaden San Francisco har att erbjuda sina besökare. Om du känner för att resa till den här underbara amerikanska storstaden med en släng av världens alla hörn, så flyger du lätt hit med endast ett snabbt byte i Europa. Flygbolag som trafikerar sträckan Sverige - San Francisco är bland annat KLM, Air France, SAS, Continental Airlines, British Airways med flera.

Är du ute efter ett hotell med bra läge ska du bo i centrum vid Union Square eller vid hamnen i Fisherman’s Wharf. Det är också i de här två områdena som de flesta turisthotellen ligger. Så vad väntar du på? Boka din resa till San Francisco idag, den resan kommer du aldrig glömma, det kan jag garantera redan nu!

Läs mer om San Francisco på resmålssidan


Hitta flyg i San Francisco

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=3ec238595b532470d37c1665551023fe&site=reseguiden&javascript=1“”]Hitta hotell i San Francisco, från tre stjärnor

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=8e52d4f86014043bba0adce727deec52&site=reseguiden&javascript=1“”]


Släpp loss reseskribenten i dig!

Gillar du att skriva och vill dela med dig av en speciell resa eller upplevelse? Tveka inte att höra av dig till oss med en kortfattat beskrivning av din artikelidé!

Maila till oss på redaktion@reseguiden.se så får du mer information om hur du ska gå till väga. Publicerade artiklar belönas med två biobiljetter.