Publicerad 14 maj 2020

1. Edinburgh

Skottarna vet hur man firar in ett nytt år med pompa och ståt. Varje år samlas runt 100 000 festsugna nyårsfirare i Edinburgh för den stora folkfesten Hogmanay. Årets upplaga (2021) pågår från 29 december – 1 januari 2022 och bjuder på musik, fyverkerier, fackeltåg och massa annat trevligt. I år är antalet biljetter reducerade så passa på om du vill vara med om ett unikt nyårsfirande.

Weekendresor till Edinburgh

2. Berlin

Berlin är definitivt en av Europa bästa nyårsstäder. Ett två kilometer långt partystråk sträcker sig från stora scenen vid Brandenburg Tor ner längs Strasse des 17 Juni i centrala Berlin. Varje år lockar Silvester, som nyår heter på tyska, hundratusentals besökare ut på gatorna för att fira. Det är gratis inträde med både DJ's och band. Men de spektakulära fyrverkerierna vid midnatt slår det mesta! När festen är slut kan du alltid gå vidare ut i Berlins klubbnatt.

Weekendresor till Berlin

3. Paris

Paris är en klassisk nyårsstad och om du vill fira där är det verkligen hög tid att boka hotell. Att säga att Paris är en billig stad är definitivt att överdriva, men det finns alternativ som passar alla plånböcker, både vad gäller nöjen och boende. Många börjar kvällen med en middag och vid tolvslaget bjuds det självklart på fyrverkerier. De bästa ställena för att se dem på är Champs-Elysée eller torget vid Sacre Coeur i Montmartre. Den som vill att romantiken ska flöda kanske väljer en flodkryssning på Seine för att skåla i champagne med sin hjärtevän.

Weekendresor till Paris

4. Prag

Prag är en populär nyårsstad och prisläget här är bra. Vid midnatt samlas många för att spana in fyrverkerierna vid Gamla stadens torg och många har också med sig egna raketer. Det kanske allra coolaste alternativet är en partybåt på floden. Välkomstdrink, buffé och champagne att skåla med ingår ofta i priset och ombord finns underhållning i form av live-musik eller DJ's.

Weekendresor till Prag

5. Amsterdam

Innan tolvslaget kan det vara en god idé att gå till en bar eller restaurang för att fira, men tolvslaget är startskottet för den riktiga festen som pågår till långt in på småtimmarna. Du kan exempelvis sätta kurs mot Museumplein framför Rijksmuseet eller Dam Square för att räkna ner till det nya året. Vill du få lite mer lugn och ro kan du ställa dig på valfri bro över kanalerna för att titta upp mot himlen.

Weekendresor till Amsterdam

Planera din resa på Reseguiden

Alla weekendresor till Europa
Erbjudanden jul och nyår
Läs fler tips & guider