Publicerad 19 april 2013

Rhodos är fantastiskt och har massor att erbjuda. Hela östra sidan är full med bra stränder. Vägarna är fina så det är enkelt att ta sig fram i mellan byarna och sen ta ett dopp. Här är tips på utflykter som du inte får missa.

1. Rhodos gamla stadsdel är en favorit

Gamla stan är vida känt för sin charm och är en favorit. Här kan man strosa i gränderna tidigt på morgonen innan alla affärer har öppnat och se hur de börjar sopa framför dörrarna till butiker och göra iordning för dagen. Två gånger i veckan kan man promenera på muren som är tre kilometer lång och se staden lite från ovan. På våren är muren täckt av röd vallmo och ett tips är även att besöka vallgraven på morgonen innan det blir alldeles för varmt.

2. Ön Prassonissi vid sydspetsen

Prassonissi betyder den gröna ön och är vindsurfarnas paradis, eftersom det blåser så enormt. En smal landtunga förbinder ön med fastlandet, oftast är det högvatten, men ibland kan man gå över.

3. Kurorten Kalithea

Det här är mitt favoritställe. Jag har sett Kalithea resa sig från totalt förfall till invigningen av ett underbart ställe, 2007. Det ligger bara fem kilometer från Rhodos stad och vi åker alltid dit en dag och solar och badar.

4. Klippbad vid Ladiko

Anthony Quinn Bay vid Ladiko och Falakiri, är ett fint ställe med klippbad. Viken är döpt efter skådespelaren Anthony Quinn, som blev så förälskad i stället att han köpte mark här. Det är bländande vackert och det är fint att snorkla här. Vi brukar svänga in här på vår väg ner till Lindos på östkusten, som är en turistfälla, men väldigt vackert. Åk dit tidigt eller sent på dagen innan alla turister välljer in.

5. Eptá Pigés, De sju källorna

Ett av öns finaste skogsområden med påfåglar som går omkring vid bäckar och vattenfallen. Man kan gå en skogsstig till sjön, eller vada genom vatten i en smal tunnnel. Inget för den som har lätt för att få cellskräck.