Marrakech är magiskt

Busylizzy
Medlem sedan 2006, besökt 21 länder

Foto: busylizzy, medlem sedan 2006
Foto: busylizzy, medlem sedan 2006
Reseguidens medlem Busylizzy lämnade det mörka och kalla Sverige och firade jul Marocko. Här delar hon med sig av sina egna favoriter i Marakkech.
Publicerad 23 januari 2010

Jag bytte skinka och julgran mot hammam, mintte och souker. Här är mina bästa tips i Marrakech.

1. Öl & vin

En mysig och cool takterass med härlig utsikt!
Var: Kosybar, 47 Places des Ferbiantiers.

2. Inredning

I Guéliz strax utanför medinan ligger en cool liten butik som säljer härliga orientaliska parfymer (halva priset mot vad jag betalat hemma), och längre nedåt gatan ligger den större inredningsbutiken. Genuint hantverk, unika produkter och riktigt bra priser. Allt från möbler och lampfötter till quiltade sängöverkast och rökelse. Hela Rue de la Liberté känns skön – kolla in de andra butikerna där också!
Var: L'Orientaliste, 15 Rue de la liberté

3. Hammam

Ingen resa är komplett utan ett besök på hammam. Gör det enkelt för dig och gå till Les Bains de Marrakech – trots att de tar emot ungefär 100 kunder om dagen känns det exklusivt och personligt. Svaret är ett väloljat maskineri av 50 anställda massöser och andra som tar hand om dig från det du går in genom dörren. Prisvärt spa!
Var: Les Bains de Marrakech, 2 Derb Sedra, Kasbah

4. Utflykt med fyrhjuling

Ta en halvdagstur på quad (fyrhjuling) i omgivningarna utanför Marrakech. Maroc-Expe drivs av Sandrine och Thierry från Frankrike, så talar du franska kan jag verkligen rekommendera detta. Förutom halvdagsturen gör de heldagar och veckoturer.

5. Matlagningskurs

Gemma Van de Burgt är en holländsk kock som sedan ett par år tillbaka bor i Marocko och erbjuder kurser i Marockansk matlagning. Vi tog halvdagskursen och var extatiska – prova den du också!


Flyg till Marrakech